// Zorg algemeen

Extrasystolen

L.S.

Zover ik heb gelezen, kunnen extrasystolen ontstaan in de kamers, boezemwand of AV knop, vraag mij af of je kunt herleiden (voelen) waar ze ontstaan bijv. door de intensie of de kracht van de extrasystolen.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • W J avatar
    Dat is een leuke vraag! Als eerste antwoord op je vraag dien ik te vermelden dat de meeste mensen extrasystolen helemaal niet voelen, dus dan ook niet kunnen voelen waar ze vandaag zouden komen. Als de extrasystolen wel symptomatisch zijn dan valt het verschil tussen boezem- of kamerextrasystolen meestal ook niet te voelen, maar iedereen is natuurlijk anders. Theoretisch kun je veronderstellen dat extrasystolen vanuit de kamers of vanuit de AV knoop iets symptomatischer zouden kunnen zijn omdat, naast de onregelmatigheid van de hartslag, ook de kans ontstaat dat de boezems en de kamers ongeveer tegelijk samentrekken. Dat kan wat extra klachten geven door de drukverhoging hierdoor in de boezems. Het blijft echter allemaal wel goedaardig...

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy