// Zorg algemeen

extrasystolen

Hallo,42 jaar en heb al jaren last van extrasystolen.Ik kon er altijd redelijk mee om gaan maar de laatste paar maanden gaat het echt niet.

Ik heb ze nu elke dag,het begon met of 1 middag of 1 avond maar verneem ze nu al meer dan een week dag in dag uit.

Ook heb ik ipv van 1 overslag meerdere overslagen p.m.

Ik ben er aan het einde van de dag doodmoe van en af en toe duizeld het me voor de ogen.

Weet niet meer wat ik er mee aan moet,heb al meerdere malen onderzoeken gehad dmv holters en metoprolol,deze werkte niet en mijn hartslag werd er erg traag door waardoor ik me ook niet goed voelde.

Is er misschien een ander medicijn of iets op homeopatische gebied wat deze vervelende aandoening iets aangenamer kan maken.

En kan ik hiermee doorblijven lopen of toch maar een keer weer naar de huisarts gaan?


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


6 REACTIES

 • R D avatar
  lotgenoten, Alles wat ik hier lees, zou ik zelf hebben kunnen schrijven. Ik word ook al jaren 'geplaagd' door extrasystolen. Een jaar of 6 geleden is het begonnen. Ik heb ze in rust, maar ook soms tijdens sporten. De ene keer wel, andere keer weer niet. En soms heftig en de hele dag door achter elkaar en dan weer slechts een paar per dag. Onlangs heb ik sinds 6 jaar weer een onderzoek gehad. Een ECG, inspanningstest, 24 uur holter etc. maar er kwam net als de vorige keer niets bijzonders uit. Geen afwijkingen, alles normaal. Extrasystolen waren wel te zien van zowel boezem als kamer. 1.8 % in de boezem, 1.2 % in de kamer. En af en toe een riedeltje (een paar snelle slagen achter elkaar). Cardioloog verzekerde me dat ik me er geen zorgen over hoef te maken. Ik val niet in een risicogroep, heb geen hartziekte, overgewicht, suikerziekte. Ben gewoon gezond, normaal gewicht, rook niet, kan goed inspanning verdragen tijdens sporten, eet gezond. etc. Na de afspraak met de cardioloog 10 dagen geleden heb ik het roer omgegooid en mezelf het volgende regime opgelegd:
- gestopt met koffie - gestopt met alcohol (alleen op vrij en zat.1 glas rode wijn)- drie koppen sterke hibiscusthee verdeeld over de dag. (goed voor de bloeddruk)- ik neem elke dag 2 x 450 milligr. Valeriaan. (1 bij het ontbijt en 1 bij het avondeten) (Merk Valdispert Extra Forte € 14,99 per pak van 50 dragees, Kruidvat of Etos.) (Hibiscusthee koop ik los bij de Volkskruidentuin in A’dam)Of het de combinatie is of 1 van die maatregelen weet ik niet, maar het helpt. Nu na ongeveer een week, 10 dagen heb ik nauwelijks meer extrasystolen. Slechts af en toe 1. Ook niet meer tijdens het sporten. Ik kan het nog steeds niet geloven en kan m’n geluk niet op. Het kan zijn dat ik nu effe geen ‘aanval’ heb, maar ik merk echt een verschil. Normaal voel ik mijn hart altijd hard kloppen, het klopt veel minder hard nu. Het is allemaal veel rustiger. Voor de duidelijkheid ik ben geen dokter, maar misschien hebben anderen hier ook iets aan? Het is het proberen waard, als je het kan volhouden. Alles beter dan dat je hart zo tekeer gaat elke dag!

  0
 • N R avatar
  Hoi! Ik zal even zo kort mogelijk m'n verhaal vertellen: Kort na de bevalling van mijn dochter (5 jaar geleden) kreeg ik last van hevige hartoverslagen. Ik ben toen 1,5 jaar in onderzoeken tot aan MRI toe geweest en uiteindelijk kwam eruit dat ik "alleen maar" 15.000 onschuldige overslagen op een dag heb uit de rechter hartkamer. Cardioloog Simmers heeft besloten me een ablatie in te pln en in december 2013 ben ik door Dr. geableerd voor deze. Toen het drukverband er vanaf gehaald werd, spoot er nog een hoop bloed uit mijn wond bij m'n lies waardoor ik van het bed op de grond viel en 2 keer een lange hartpauze had van ongeveer 15 seconde. Na een minuut kwam ik weer bij.. dit heeft me echt voor het leven getekend en 3 maanden na de ablatie ben ik ongepland zwanger geraakt waardoor de overslagen de hele zwangerschap, bevalling en 5 maanden na de bevalling heel hevig aanwezig waren. Nog meer angst was gecreëerd. Mijn zoontje (de 2e zw) is nu bijna 2 jaar en pas sinds 7 maanden heb ik nog maximaal 5-10 overslagen per dag. Ik heb echter wel elke dag de hele dag paniekklachten zoals dichtgeknepen keel, druk op de borst, hartkloppingen, hevige maagklachten, licht in t hoofd en gevoel alsof ik geen adem krijg.. ik heb 2 maanden geleden weer een holter 24uurs gehad en hier heb ik 5 losse overslagen op gehad. Ik heb doodsangst, al 4 jaar.. angst voor een hartstilstand door een soms onregelmatig hartslag. In hoeverre is dit realistisch?

  0
 • L K avatar
  Ik ben heel benieuwd naar alle klachten die jullie hebben van de extra systolen? Want ondanks ze zeggen het is goedaardig vind ik het enorm lastig dat ik de hele dag duizelig ben,enorme hoofdpijn heb,een raar kuchje als het de hele dag flink aan de gang is en het lijkt of je meer slijm vasthoud op je borst-longen.Is dit herkenbaar ?

  0
 • c v avatar
  Dank jullie voor het antwoorden en ik ga eens kijken op de facebookpagina,gr.

  0
 • S k avatar
  Hoi ,Herkenbaar verhaal, alleen dat het bij nu al bijna 1,5 jaar duurt. Het is idd ondragelijk, zelf heb ik al veel geprobeerd op alternatief gebied, kwa therapieën en ook vitamine en mineralen. Mium helpt bij sommige goed, andere zweren bij vit C. Voor tips en steun kun je als je je evt aanmelden op de facebookgroep hartoverslagen/extra systole als je nog geen lid bent uiteraard.We zitten daar met lotgenoten en wisselen onze ervaringen uit. Want de meesten proberen van alles om de overslagen minder te laten worden.Sterkte!

  0
 • F S avatar
  wat naar voor je dat je zo'n hinder erv van de overslagen. Het is belangrijk voor je om te weten dat overslagen in principe ongevaarlijk zijn. Als je erg veel overslagen hebt kan dit met medicijnen worden behandeld. Bisoprolol (net als metoprolol een betablocker) is dan vaak eerste keus. Mocht dit niet afdoende zijn en de overslagen komen ook in rust voor dan wordt soms ook het middel Tambocor voorgeschreven. Als iemand zeer veel overslagen heeft (en dan moet je denken aan meer dan 10.000 per dag) dan kan ook een abalatie worden overwogen.Ik heb geen ervaring met natuurgeneesmiddelen bij overslagen maar kan wel nog toevoegen dat leefstijlaanpassingen soms kunnen helpen. Dingen als koffie, alchohol, pittig eten en het gebruik van smaakzouten (die veel in kant en klare soepen/sauzen en maaltijdmixen worden gebruikt) kunnen veel invloed hebben op het aantal overslagen. Het kan erg de moeite waard zijn hier eens mee te expirimenteren. Succes ermee

  0

Je moet Inloggen om te reageren