// Zorg algemeen

extrasystolen

L.S.
Uit de vele antwoorden blijkt dat iedereen extrasystolen heeft, de één voelt ze en heeft er last van, de ander niet.
Ze kunnen uit de kamer komen alsmede de boezem.

Graag zou ik van u willen weten; wat de gemiddelde aantal extrasystolen per individu zijn, ervan uitgaande dat dit in de vele onderzoeken berekend is.

M.vr.gr.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Ik begrijp uw vraag, maar kan hem niet geod beantwoorden. In de medische literatuur heb ik geen artikelen kunnen vinden die het gemiddeld aantal overslagen beschrijven. Ik denk ook dat dat niet zo veel zin heeft, omdat de variatie zo groot is tussen mensen, maar ook in de tijd. Recent zag ik een patient die voor de ablatie 41.000 overslagen per dag had, en na de ablatie slechts 1. Dit weerspiegelt ook de variatie. Er zijn ook mensen die hebben er 20 per dag, en voelen ze alle 20 zeer heftig. Als iemand er een paar honderd per dag heeft, maar er niets van voelt, en het hart is verder helemaal normaal, dan beschouwen we dat niet al afwijkend. Zoals zo vaak, bestaan er grote grijze gebieden in de gezondheidszorg, omdat er altijd vele factoren van invloed zijn. Op hogere leeftijd komen overslagen vaker voor, maar bijv weer minder vaak bij Europeanen t.o.v. Afrikanen. Wat is afwijkend als iemand er neits van voelt en het niet gevaarlijk is?

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy