// Zorg algemeen

Extrasystolen

Beste, 

ik ben 41 jaar en nieuw op dit forum. Ik sukkel sedert juli dit jaar met paniekaanvallen en angstaavallen waar een reeks van vage klachten betreffende hyperventilatie een deel van mijn leven bepalen. Ook zijn extrasystolen zeer aanwezig. Voor juli had ik deze ook en schonk ik er zeer weinig aandacht aan. Vroeger al eens laten controleren en er was toen sprake van ventriculaire extrasystolen. Niks ergs was de conclusie van de cardioloog.

Vanaf juli is mijn lichaam in een alert modus en ben ik gevoelig aan alles wat ik in de borststreek voel. Ik ben in juli plots onwel geworden tijdens een rit met de auto op vakantie. 40 graden, vermoeid, weinig gedronken, drukke periode achter de rug, geen bescherming tegen de zon enz... Conclusie van de interventie was uitgedroogd en uitgeput lichaam maar ook een zonnesteek. In augustus en september opnieuw naar 2 verschillende cardiologen geweest, alsook een neuroloog. Telkens fietsproeven gedaan en alles was prima. Een tijdje bisoprolol bètablokker moeten nemen maar mogen afbouwen en stoppen na een tijdje. Ook 3 dagen een holterregistraties gehad. Ik had 2800 overslagen van de 275000 geregistreerde hartslagen. Slecht ongeveer 1%. Niks ergs en 100 % geruststellend zei de cardioloog. 

Toch ben ik soms bang... ik sta er mee op en ga er mee slapen. Ga nu ook naar een psycholoog en opnieuw naar de kiné ivm ademhaling. De drukke periode van deeltijds werken, een opleiding volgen, stage, naar school gaan en studeren moet ik nog een jaar volhouden.

Hoef ik bang te zijn en moet ik nóg eens naar een cardioloog? Ik neem nu het slaaphormoon in een pilletje om meer de diepe slaap te vatten die ik zeer zelden heb. Ik kom geregeld 3 á 4 keer wakker per nacht. Het is voorgeschreven van de huisarts.

Heel veel groeten en alvast bedankt voor de reactie,  .


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • A V avatar
    Bedankt voor je reactie, ik heb het al verschillende keren gelezen, én ik put er courage en vertrouwen uit. Wel moet ik blijven vechten heb ik het gevoel maar ik haal continu het positieve uit de dingen die ik doe. Na de enige vaststelling (arterieel geprikt) was aangetoond dat ik hyperventileer. Ik heb geen acute aanvallen maar milde symptomen. Is dit dan chronisch te noemen?Opkomende ijlheid (het gevoel van 2 glazen wijn gedronken te hebben en bij de neuroloog niks gevonden, EEG was perfect), soms steken in de borst, nu en dan es een algemeen ongemakkelijk gevoel, plotse opkomende tintelingen en het gevoel van flauwvallen (maar dat doe ik niet), concentratiestoornissen, hartoverslagen en zelden tintelingen rond de mond. Ik heb van de huisdokter melatonine gekregen 2mg omdat ik nooit diep slaap. Ik moet dit 2 maanden nemen en slaap wel beter. Eind uari moet ik terug naar de dokter. Ik zou graag stoppen na die twee maanden. Wat denk jij van valeriaan voor 's avonds? Ik neem 's morgens omega 3 (ik eet geen vette vis) en een vitamine d supplement. Ook eet ik 2 á 3 bananen in melk gemixt sedert anderhalve week. Ik probeer ook mijn stress te temperen (druk bestaan) met calming theetjes en warme baden. Zijn deze nu toevallig allemaal bevorderlijk? ik merk verbetering in de extra systolen. Er zijn er nog é maar geen 150 meer per dag laat ons zeggen. Is dit allemaal toeval of echt van waarde voor het hart en extra systolen?Ik merk er nog 40 á 50 soms minder ook.Soms ook het gevoel van oei oei maar ik probeer van niet paniekerig te worden.Tijdens een inspanning (2 uur badminton na elkaar) heb ik geen extra systolen, wel eens enkele na de inspanning.Mijn doel is om er niet aan te denken... .

    0
  • L D avatar
    Uw probleem komt vaak aan bod op onze website; als u zoekt op overslagen of extra-systole dan kunt u veel ervaringen lezen.Ik denk dat u op de goede weg bent, omdat u zich zo bewust bent van de angst-component en daar ook een psycholoog voor ziet. Een vierde cardioloog zal ook uw angst niet kunnen wegnemen, want dat is de voorgaande 3 ook niet gelukt.Het is echt niet nodig, en het komt goed. Werk aan uw angst gevoelens.Ik hoop dat ervaringen van andere bezoekers van de website u ook helpen.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy