// Zorg algemeen

Extrasystole? VESSEN? Hartoverslag achter elkaar (Mijn verhaal)

Info over mij: 19 jaar, nooit gerookt, drink niet. fitness, BMI 26 185cm 90KG.

Ik heb sinds 1 jaar last van extrasystole (hartoverslag) het verhaal begint bij de zomer, me ouders gingen op vakantie en de rest van het gezin was ook op vakantie, ik was alleen thuis en me slaapritme veranderde compleet ik ging soms ook niet slapen en dan de volgende dag in de middag door de weinig slaap viel ik van zelf in slaap. Ik sportde niet meer zo veel als wat ik daarvoor deed (helemaal niet meer). Ik had ook geen werk meer dus ik deed niet echt veel ik was niet ongezond aan het eten ik at wel normaal eten. Toen iedereen weer terug kwam van vakantie ging het normale leven weer door en ik had nog geen opleiding ik lag meestal in mijn bed en deed niks bijzonders, ik kwam naar beneden voor eten en dan ging ik weer in me bed liggen en op mijn laptop youtube kijken of andere dingen. Ik heb dat 4 maanden gedaan toen ik ineens last kreeg van extrasystole (hartoverslag) ik weet zelf niet meer de dag dat het gebeurden.

Ik kan me alleen herinneren dat als ik al mijn hand afzetten tegen mijn matras om me om te draaien dat ik een extrasystole (hartoverslag) kreeg, elke keer als ik dat deed. Ik ben toen na een paar weken bij de huisarts geweest en die vertelde dat het geen kwaad kon.

Ik ben toen langzaam weer begonnen met sporten, ik had in die tijd alleen last van extrasystole (hartoverslag) na een tijd dat ik weer in de sportschool kwam bleven de extrasystole (hartoverslag) wel. Ook als ik alleen al de trap naar boven nam en in mijn kamer kwam (2 trappen) was/is mijn hartslag ongeveer 140, ik voel mijn hartslag ook heel hard kloppen. De extrasystole (hartoverslag) bij het afzetten in het bed en het omdraaien is weg, maar de extrasystole (hartoverslag) zelf waren er nog steeds. 

Ik ben nog een paar keer bij de huisarts geweest en omdat de huisarts steeds zei dat het niks was, maakte me dat eigenlijk niet gerust, ik kreeg geen duidelijk antwoord van waardoor het nou ontstaan was bij iemand van 18 (toen 18) na een tijd (zeuren) had ze me doorverwezen naar het ziekenhuis voor een ECG waarbij ik op een knop op het apparaatje moest drukken als ik iets voelde, en dat moest ik vervolgens doorsteuren naar iemand via de telefoon. Daar was niks bijzonders uitgekomen.

Ongeveer 1 maand later wou ik het toch nog laten checken want de klachten gingen niet weg en de klachten waren aan het veranderen, ze waren ineens heel zacht geworden ook als ik aan het sporten was, niet meer de harde klap maar een zachte klap. Ik begon het ook benauwd te krijgen elke avond als ik in mijn bed lag op mijn rug en zijkant, me neus voelde verstopt maar dat was die niet. Het was soms ook ineens weg. 

Er was een afspraak gemaakt door de huisarts voor een hart echo een fietstest en ook een ECG waarbij ik die moest dragen maar niks hoefde intedrukken. Op de fietstest en echo moest ik een maand wachten. Uit de ECG kwam ook weer niks. TIjdens het dragen van de ECG kreeg ik ook soms extrasystole (hartoverslag) als of mijn hart aan het rammelen was. Het is moeilijk te beschrijven, een soort fibratie voor de harde slag. De extrasystole (hartoverslag) waren ondertussen al weer harde slagen geworden en geen zachte meer. 

Ik kon nu eindelijk de echo en fietstest doen uit de hart echo was niks gekomen er werd mij verteld dat hij gezond was en mijn hartspier ook normaal was, in verband met het feit dat ik ineens was gestopt met sporten. We zijn ondertussen al meer dan 1 half jaar verder sinds de eerste klachten, tijdens de fietstest zag ze de extrasystole (hartoverslag) ik werd mij verteld dat de extrasystole (hartoverslag) onderschuldig waren en dat mijn 'conditie' 'goed was. Wat ik gek vondt aangezien als ik al 2 trappen oploop me hartslag 140 is. En ik makkelijk hartslag 180 haal bij zware inspanning. 

Nadat ik dit had gehoord had ik eigenlijk mijn ouders ook beloofd om weer te beginnen met werken en andere dingen doen aangezien ik eingelijk veel niet meer durfde omdat ik bang was om toch een hartstilstand te krijgen, ik heb dit toen gedaan en ben weer begonnen met werken en normaal te sporten. Heb altijd nog last gehad van de extrasystole (hartoverslag) 

Ik heb ook maar gedacht dat de klachten die ik nu nog zou kunnen krijgen misschien wel in me hoofd zitten omdat ik er zo lang meebezig ben geweest, ik begon me nu ook benauwd te voelen als ik alleen in een stoel zat, ook kreeg ik een steekpijn op mijn linker borst precies waar het hart zit. 

Ik begon ook soms 2 extrasystole (hartoverslag) achter elkaar te krijgen. En tijdens het opstaan sochtends als ik snel opstond kwam er bijna elke ochtend wel een extrasystole (hartoverslag) ook bij het bukken een extrasystole (hartoverslag) 

Sinds eergisteren heb ik voor het eerst 5 achter elkaar gehad, ik begon het net een beetje te accepteren dat dit dus mijn leven is, het gebeurde tijdens het fietsen ik was opweg naar de sportschool, ik gebruik trouwens ook niks dat mij zou moeten helpen 'bodybuilder' ik voelde de eerste en ik dacht oke, wat een verassing een extrasystole (hartoverslag) maar toen kwamen er nog 3 echt achter elkaar, ik stopte met fietsen en wist niet wat ik moest doen, ik voelde me hartslag aan op me pols, en toen me ritme weer normaal was fietsde ik rustig weer door, ik zat maar te denken en te denken waaaaaaarom, waarom moet ik zo leven waarom moet ik dit hebben ik rook niet ik drink niet ik drink geen coffee. Ik heb toen gewoon gesport en de extrasystole (hartoverslag) waren gewoon 'normaal' dus 1. soms 2. Toen ik thuis kwam heb ik echt gedacht is dit het dan ga ik gewoon echt dood want het wordt steeds erger.

Ik ben niet suicidal maar als dit de rest van mijn leven zo doorgaat en het er nu steeds meer dan 5 achter elkaar zijn heb ik er geen zin meer in. Ik kan het niet accepteren ik voel me helemaal kut als ik net in een goede bui zit en het gebeurd weer. Toen ik thuis kwam en ging zitten op mijn stoel gebeurde het weer. ik stond op en deed maar een paar keer een pushup om mijn hart snel te laten gaan.

Nadat ik uit de douche kwam en naar boven ging en op me bed 'plofte' en dus gelijk plat op mijn rug lag gebeurde het weer ik had een hartslag van ongeveer 140 doordat ik warm had gedouchst en naar boven met de trap liep, me hart sloeg wel 10 keer over. Hij deed heel raar en het begon ook pijn te doen de extrasystole (hartoverslag) me hartslag ging van 140 naar 70 in echt 10/15 seconden door de extrasystole (hartoverslag) ik stond op en het ging over ik heb dit nu ook elke keer als ik een snelle hartslag heb en gelijk in bed wil liggen kan dat dus niet, ik moet me hartslag eerst naar ongeveer 80 laten gaan om dan zonder extrasystole (hartoverslag) te kunnen liggen. 

 

En ik schrijf dit nu op dit moment dat het net weer gebeurd was ik zat gewoon in mijn stoel en weer 4 achter elkaar. Ik hoop dat iemand dit misschien leest het zal wel niet. Maar voor als iemand zich ook zo kut voelt door de klachten dit is mijn verhaal.

Ik ga waarschijnlijk toch maar weer naar de huisarts en dan ziekenhuis want dit kan niet gezond zijn.

gr.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


6 REACTIES

 • Ik ben heel erg benieuwd hoe het nu met je gaat. Is het over gegaan of heb je er nog last van?

  0
 • N B avatar
  Ik heb hier inmiddels ook al 2 jaar last van, en 2x heel erg op vakantie. Nu heb ik er sinds de afgelopen 2 maanden in toenemende mate last van, de hele dag door overslagen, de ene dag erger dan de andere dag. Ik word er echt gek van, het kost me veel energie en kan mij slecht concentreren er door. Het moet toch een oorzaak hebben?? Vooral omdat het de ene dag erger is dan de andere dag. Vreselijk. Ik hoop nog altijd dat hier eens meer onderzoek naar gedaan gaat worden en dat er een oorzaak gevonden kan worden!

  0
 • M H avatar
  Ik heb dat al 20 jaar, de laatste tijd begin ik steeds meer een voedselallergie te vermoeden, als ik namelijk rauwe tomaten eet heb ik geen enkele normale hartslag meer over, dat zakt dan na 8 uur pas weer af en is pas na 24 uur weer genormaliseerd.Dus een paar keer achter elkaar, daar ga je niet dood van, aangezien ik soms 8 uur achter elkaar alleen maar extrasystolen heb, dan doet mijn borst helemaal zeer, en ik ben enorm duizelig en heb slappe benen en armen en een opgezwollen keel, soms val ik zelfs flauw, maar ik ga niet dood dus, daar zou ik niet voor vrezen, wel is het enorm vervelend als je het de hele tijd voelt, dat ben ik met je eens, wat wel helpt bij mij is rechtop zitten, proberen je armen ontspn te laten hangen en een kussentje in je rug zodat je maag minimaal tegen je hart aan ligt, als je hart tegen je maag aandrukt kan dat de zenuwknopen in je hart in de war brengen en dan krijgen je hartcellen een fout seintje, gevolg extrasystolen.Ik kan er echter weinig aan doen, wel is het zo dat als ik mijn hart de ruimte geef door te gaan staan of niet in elkaar gedoken te zitten dat het dan iets minder is, maar ik krijg het alleen beter als ik bijna niet eet en alleen drink, maar ja,. als je dat lang doet ga je natuurlijk wel dood, dus ik moet af en toe eten, en dan heb ik last, soms zelfs zo ernstig dat ik bijna een anafylactische shock krijg.ik had een paar jaar geleden Metropolol als medicijn gekregen, en toen had ik nergens last meer van, maar omdat ik me wel erg moe voelde en dat ik dacht dat het daaraan lag, ben ik ermee gestopt, toen had ik een half jaar nergens last van (at ik ook geen tomaten) en toen begon het weer omdat ik zo veel mogelijk mijn best ging doen om gezond te leven, dus veel verse groenten, en nu na een lange tijd van martelingen klikte het ineens deze week, als ik tomaten eet heb ik het idee dat het elk moment afgelopen kan zijn, zo erg reageer ik daar op.Dus misschien is het bij jou ook een soort allergie, de moeite waard om op te schrijven wat je eet, en of je een korte tijd erna meer klachten krijgt. In ieder geval op te schrijven wat je allemaal doet op een dag, misschien kun je er een patroon in ontdekken, ik let sinds een paar maanden heel goed op wat ik doe en vooralsnog lijkt het op een stevige voedselallergie. Zou wel fijn zijn als ik het weet want dan kan ik er rekening mee gaan houden, dinsdag moet ik toch weer naar de dokter, dan ga ik dat gelijk even voorleggen.

  0
 • I M avatar
  HoiIk begrijp jouw volledige verhaal. Ben wel wat ouder (36) maar ook nog veel te jong om met zulke dingen te moeten leren leven. Ik heb soms ganse dagen overslagen, uren aan een stuk. Dan ga ik ermee slapen (als ik dan al in slaap geraak) en sta ermee op.Daarbij komt dat ik 2 jaar geleden een ablatie heb laten doen owv ventrikeltachycardie. Die ablatie is mislukt en neem hiervoor medicatie. Ik neem ook medicatie voor die extrasystolen, maar dat helpt ook niet altijd. Ik moet er mee leren leven. Misschien binnenkort een 2de ablatie die hopelijk de stoornis kan stoppen.Het is echt afmattend! Het enige wat ik kan zeggen: geen alcohol, geen cafeïne en veel bewegen. Al is het maar wat touwtjespringen, wandelen, traplopen, ...Goeie moed!

  0
 • H V avatar
  Erg bedankt voor je antwoord.

  0
 • F S avatar
  Ik vind het naar voor je dat je zo hartoverslagen zo'n grote invloed hebben op je leven. Ieder mens heeft hartoverslagen de een wat meer dan de ander en de een is zich er meer van bewust dan de ander. Bij jou ontstiond het in een periode dat je weinig om handen had en erg gefixeerd kunt raken op iets dat je voelt. Probleem is dat als je je bewust wordt van de overslagen en er erg op gaat letten het grote invloed op je gevoel van gezondheid gaat hebben terwijl het een normaal verschijnsel is. Hartoverslagen kunnen in zijn algemeenheid geen kwaad. De enige uitzondering hierop is wer specifiek bij inspanning er hartoverslagen in de kamer van het hart ontstaan, dit kan wijzen op een probleem. Bij jou is echter met een fietstest geconstateerd dat dit je hart gezond is. Als de impact op je leven heel groot is doordat er sprake is van extreem veel overslagen en dan moet je denken aan meer dan 5.000 per dag dan kan er gekeken worden naar behandelopties zoals medicijnen of in het uiterste geval een ablatie. Maar voor nu denk ik dat het van belang is dat je regelmaat aanbrengt in je leven en met sporten lekker je conditie weer opbouwt. Daarnaast proberen om niet teveel aandacht schenken aan de overslagen en ze te beschouwen als iets dat erbij hoort. Succes

  0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy