// Zorg algemeen

Extrasystole tijdens sporten

Beste arts,Ik heb sinds vorig jaar veel last van een overslaand hart. Dit is onderzocht een jaar geleden d.m.v. een ecg (+fiets), echo en bloedtest. Er kwam toen niets uit, alleen dat ik moest sporten. Alleen heb ik een reden waarom ik sindsdien toch niet durf te sporten.Echter, ik heb ook last van een overslaand hart tijdens en na het sporten. Tijdens het sporten is het aantal niet meer dan regulier. Ik hoor verschillende verhalen van overslagen tijdens het sporten. Ene cardioloog zegt dat het geen problematisch verschijnsel is en de ander zegt van wel. Is het in mijn geval dan wel of niet problematisch? Als er tijdens de ecg geen overslagen komen, is de diagnose dan minder goed dan als de overslagen wel zichtbaar zijn? Want toen ik onderzocht werd, had ik minder last. Kunnen hartoverslagen binnen een jaar wel opeens gevaarlijk worden? Want nu worden ze soms heftiger en komen er veel achter elkaar, wat mij meer zorgen laat maken. Ik zit te denken om een sportmedisch onderzoek te laten doen, sluit dit onderzoek onderliggende hartziektes uit?Dank voor het beantwoorden van mijn vragen!

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Als regel zijn overslagen niet gevaarlijk. Er zijn uitzonderingen, die zeer zeldzaam zijn. Elke cardioloog kan dat onderscheiden.Een overslag is altijd zichtbaar op het ECG! Het gevoel van een hartklopping kan ook bij een normaal ritme optreden; dit is dus niet hetzelfde. Als overslagen bij een inspanningsproef verdwijnen dan hoeft er nooit zorg te zijn over risico's. Als ze sterk toenemen, dan moet er verder gekeken worden. Als ze het zelfde blijven, dan kan het beide kanten op. In uw geval, met een geheel normaal ECG en echo is de kans op een gevaarlijk probleem uitermate klein. Ik kan dat zo op afstand, zonder de onderzoeken zelf te kunnen zien, niet uitgebreider analyseren en beoordelen. Normale overslagen zijn zeer gevoelig voor externe factoren, zoals stress, alcohol, koffie. Hierom kunnen ze ook sterk wisselen in voorkomen.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy