// Zorg algemeen

Extrasystole Overslagen in ritme

Hallo,

 

Ik  ben net 26 geworden. Al sinds heel wat jaren kamp ik met hartoverslagen en daarbij komen vaak  angst en paniekaanvallen zomaar bij kijken.

Hiervoor ben ik 3 jaar geleden bij een cardioloog geweest en die zei dat het allemaal geen kwaad kon.

Nu 3 jaar later is mijn vader plots en snel komen te overlijden, dit leverde heel veel  stress en spanningen  op en maakte de overslagen alleen maar erger.

Hierdoor kreeg ik paniek aanvallen en dacht ik al snel dat ik elk moment door neer kon vallen. Ik ben hiervoor naar de huisarts geweest en die gaf me een 80 mg Propranalol mee naar huis. Ik vond dit nogal een heftig medicijn en begon nu echt te denken dat ik het aan me hart had. In een paniek had ik een afspraak gemaakt bij Cardicare om een uitgebreid hart onderzoek te laten doen.

Ik kon toen de volgende dag al terecht.

Toen ik daar was hebben ze een echo van me hart gemaakt en daaruit kwamen ook de overslagen die op de monitor goed te zien waren. Structureel was het hart in orde en waren er geen afwijkingen te zien.

Daarna kreeg ik een intake en werd er bloed geprikt en me bloeddruk gemeten.

Als laatste mocht ik een fietstest doen en toen constateerde de assistente veel overslagen , maar op de piek van inspanning waren ze allemaal verdwenen en was het ritme 'normaal'.

Daarna gewacht op het gesprek met de cardioloog en die zei dat ze geen reden zag tot paniek. Wel was mijn conditie slecht voor iemand van mijn leeftijd en heb ik wat overgewicht (10kg) en haar advies was om meer te sporten.

Ik werd naar huis gestuurd met een holter van 48 uur. Ik heb daar gisteren de uitslag van gekregen en over de telefoon zei de cardioloog dat er niks ergstigs te zien was , ze zagen wel overslagen maar dat zien ze niet eens als een hartritmestoornis zei ze.  Haar advies was om me minder druk te maken en er mee te leren leven.

Zelf vind ik dit lastig want het zit in mijn hartritme en ik kan ze bijna altijd timen wanneer ik ze voel en ze gebeuren echt heel vaak. Ook merk ik dat het soms erger word als ik heb gegeten en het erger is als ik opsta dan bij het liggen.

Kunnen zoveel overslagen echt geen kwaad en hoef ik niet bang te zijn voor een beroerte gezien de continue overslagen? Ik zou gewoon willen weten of ik hier oud mee kan worden.

 

Ik wil graag sporten en wat aan me gewicht en conditie doen maar de angst houdt me hiervan tegen

 

Met vriendelijke groet,

 

 

 

 

 

 

 

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • M v avatar
    Hoi ,Bedankt voor je bericht. Ik lees van veel mensen dat ze soms overslagen en die dan weer weg gaan. Bij mij is dat niet het geval ik heb ze continue en non stop in me hartritme zitten.De enigste uitzondering waarop het minder word is als ik savonds plat op bed lig en me ontspan dan heb ik er misschien 1tje in een minuut maar helemaal weg voor een dag is nog niet gebeurd. En het valt me ook op dat het tijdens het eten erger word en bij stress.Ik voel me ook vaak zwevend en licht in het hoofd en een gekke koude en tintelende rilling langs me handen en benen lopen tijdens een overslag , is dit ook een normaal verschijnsel hierbij?Is het niet gevaarlijker omdat het bij mij constant 24/7 gebeurd dan als je er sporadisch last van zou hebben? Dat was eigenlijk mijn vraag die ik nog even wilde stellen. .

    0
  • P V avatar
    Zonder de precieze resultaten van de onderzoeken van mijn collega-cardioloog te kennen, kan ik aan haar uitleg en conclusie weinig toevoegen. De overslagen kunnen echt geen kwaad, en je hoeft nergens bang voor te zijn, dus ook niet voor een beroerte. En je kunt er inderdaad gewoon oud mee worden. De propranolol kan soms helpen de klachten wat te verlichten, eventueel zijn er ook andere middelen. Maar het belangrijkste is dat je de overslagen leert accepteren. Ieder van ons heeft overslagen, de een wat meer dan de andere, de een met wat meer klachten dan de ander. Ik zou hier eens een oproep willen doen aan deelnemers aan hart.volgers die ook veel last (gehad) hebben van overslagen hoe ze hier mee hebben leren omgaan. Misschien kunnen anderen leren van goede ervaringen. Ook ik zelf als cardioloog heb overslagen, maar niet zo vaak.....en ik maak mij geen zorgen want ik weet dat het geen kwaad kan.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy