// Zorg algemeen

extrasystole

Ik heb nu sinds 2 jaar last van extrasystole. Dit begon met 1 a 2 extra slagen en trok altijd wel weg na paar minuten. In de loop van 2 jaar is de frequentie zo opgelopen dat ik nu ruim 4 weken lang, zonder enige merkbare onderbreking op 5-10+ extra slagen zit. Deze wisselen sterk af, ene moment heb ik er 3-5 extra een moment later 6-7 of zelfs meer. Het eerste half jaar werd er tegen mij gezegd, onschuldig, leer er mee leven. Tot ik er zo knettergek van werd, en me heb door laten verwijzen na een andere cardioloog in een andere stad. Hier werd direct gezegd ableren. De eerste ablatie, kon het niet worden opgewekt. Dit was begin december 2017. Enkele weken later, was ie weer terug, eerst mild, tot het weer mijn dagelijks leven beinvloeden. In september 2018 werd ik weer aangemeld voor een ablatie. Dit heeft vreemd genoeg lang geduurd, ik heb 22 januarie 2019 mijn 2e ablatie gekregen. En dit keer was ie er ( ( aangezien ik hem nu 4 weken non stop heb). Ze hebben uiteindelijk niks geableerd aangezien het probleem te dicht/op mijn sinus knoop zit. Volgende dag gewoon naar huis gestuurd met flecainide 100mg. De rede waarom ze niks hebben gedaan was : we hebben niet uitgelegd wat de consequenties zijn als we dit zouden doen. ( Al kwam ik te overlijden door de ingreep, had ik nog ja gezegd) Gister weer opgenomen op de EHH in mijn eigen stad. Hier is de medicatie opgeschroefd nu 100mg flecanide en 100mg metroprolol 200g na het weekend. Alleen helpt eigenlijk niks, Op de EHH merkte ik al niks, volgende dag later, ook niks. Ik voel me eigenlijk alleen slechter worden.

- Heb sotalol gebruikt 3x 40 mg per dag

- metroprolol (lage dosis 50 mg)

- verapamil ( kan dosis niet herinneren)

- flecainide ( 100 mg) + combinatie met metroprolol.

Laatse 4 weken :

3x EHH , word altijd na paar uur naar huisgestuurd ( met andere of meer medicatie)

4-5 x huisarts ( die niks kan doen) wat ik begrijp.

1x ablatie poging.

Nu moet ik 1 week wachten tot ik een afspraak heb met cardioloog in eigen stad ( kijken als medicatie werkt)

Krijg ik over 2 weken een inspannings test die naar cardioloog word gestuurd in andere stad.

Over 3 weken een afspraak heb met cardioloog in ander stad, met uitslag/consequenties voor volgende ablatie.

Mijn laatste ablatie heeft 4 maanden geduurd, van verwijzing to poging. Dus zou dit weer 3-5 maanden duren...

Ondertussen slaap ik niet meer (1-2 uur per dag, soms helemaal niet). Ik kan eigenlijk niks meer omdat al mijn klachten erger worden.

- drukkend gevoel net onder borstbeen 

-toenemende duizeligheid ( met af entoe bewustzijn verliezen

- Pijn naar linker arm, zwetende linker hand.

- Af en toe enorme steken net langs mn borstbeen.

Ik weet echt niet meer wat ik moet doen. Ik ben op, ik ben klaar. Dit is geen leven meer maar een marteling die niet ophoudt.  Na 2 jaar pas lijken mensen me ... een beetje serieus te nemen. Ik weet me echt geen raad. Ik voel me alleen slechter en slechter worden ( wat ik iedere keer aangeef). Ik ben overigens pas 32.

Wat kan ik het beste doen? Want ik knoop me zelf bijna liever op dan dit nog maanden moeten volhouden.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • P V avatar
    Ik kan eigenlijk niet veel hier aan toevoegen, het is denk ik dit te bespreken met de cardioloog die de ablatie heeft gedaan. Het lijkt niet zo waarschijnlijk dat het focus dicht bij de sinusknoop ligt, maar ook dit kan mijn collega u beter uitleggen.Het allerbelangrijkst is dat U zult moeten leren accepteren dat U overslagen heeft. We hebben het hier al vaker besproken; ieder van ons heeft overslagen, de éen meer dan de ander, en de éen met meer klachten dan de ander. Zo zijn er ook mensen die andere lichamelijke klachten hebben waar we weinig aan kunnen doen. Het zou mooi zijn als we toch nog met een ablatie de overslagen zouden kunnen verminderen, maar ook kans dat dit niet lukt....Qua medicatie valt er misschien wel iets te verbeteren. Flecainide (Tambocor (R)) is een middel wat vaak wel wat helpt, en misschien werkt 200 mg beter dan 100mg. Bespreek dit nu met uw cardioloog. Sterkte!

    0

Je moet Inloggen om te reageren