// Zorg algemeen

Extra systolen (VES) tijdens eten en bij zitten.

Hallo,

Niet alleen heb ik boezemfibrilleren, waar ik ca. 1x in de 14 dagen last van heb, maar de laatste tijd heb ik steeds meer last van Extra Systolen (VES). Is onlangs ook geconstateerd middels een Eventrecorder (klein apparaat waarbij je zelf een knop indrukt en een registratie van je hart start).

Het gekke is dat ik steeds vaker last van de VES-en heb als ik zit en met name als ik eet. Vooral 's ochtends bij het ontbijt (meestal yoghurt/kwark met noten-muesli) heb ik er veel last van. 's Avonds bij de warme maaltijd vaak eerst eventjes, maar dan gaan ze soms gedurende de maaltijd ook wel weer weg.
Als ik later op de avond op de bank zit komen ze na verloop van tijd ook weer opzetten. Eerst is er niks aan de hand, maar als ik er een uurtje of zo zit begint het weer.

Als ik overdag achter mijn bureau en computer zit komen ze ook na zekere tijd weer opzetten.

Al die overslagen volgen mekaar steeds sneller op. Eerst eentje, dan twee wat sneller achter elkaar (2 in ca. 10 seconden tijd). Als ik dezelfde houding blijf zitten wordt het alleen maar erger. Dan komen ze op een gegeven moment telkens om de 2 à 3 seconden.

Als ik dan van houding verander, ik ga dan meestal heel rechtop zitten, kunnen ze zo weer stoppen of komen ze minder vaak. Eentje per 5 minuten ben ik dan al blij mee.

Ik ben er héél zeker van dat het iets met mijn maag en/of houding te maken moet hebben!!! Ik heb het nu al zo vaak uitgetest dat als ik ga staan, of heel rechtop ga zitten, de VES-en vrij snel stoppen of verminderen.

Hoewel ik weet dat VES-en in principe onschuldig zijn kan ik er toch heel moeilijk mee leven en begin ik na zekere tijd toch akelig te voelen.

Ik heb wel vaker gelezen over mensen die bij een buiging voorover een overslag krijgen, heb ik ook wel eens, maar ik heb ze nu dus steeds vaker als ik gewoon zit en dan tijdens het eten nog veel erger!

Wat kan dit zijn???

Met vriendelijke groet, 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • T S avatar
    Hallo,Ik herken het fenomeen dat de zithouding een relatie lijkt te hebben met het aantal overslagen. Ook mij valt het op dat achter de computer zitten in een iets voorover gebogen houding meer overslagen lijkt uit te lokken en dat recht op gaan zitten helpt. Ik kan geen relatie leggen met eten, wel met stressfactoren. Bij mij komen overslagen heel onregelmatig en in periodes voor. Soms vrijwel niet (of ik voel ze niet; ik zit niet de hele dag mijn pols te voelen) maar de laatste maanden vaak (ongeveer 8.000 per dag) en duidelijk voelbaar. Ik heb eind december de pacemaker laten uitlezen (die registreert overslagen en afwijkend hartritmen) maar die gaf toch geen afwijkingen aan. Ik maak me er ook niet druk om maar ik herken dat het vervelend aanvoelt en ik kan me goed voorstellen dat iemand er heel angstig van wordt. Is niet nodig; er gebeurt uiteindelijk niets dramatisch (ook zonder pacemaker). groet,

    0
  • L D avatar
    U heeft een fraaie, gedetailleerde beschrijving van de overslagen gegeven. Het is een wonderlijk fenomeen, dat we maar zeer ten dele begrijpen. Ik maak het geregeld mee dat iemand 30.000 overslagen per 24 uur heeft, en eenmaal op tafel in de behandel-kamer voor ablatie, gedurende 2 uur helemaal niets. Druk op de hartwand, hartfrequentie (meer overslagen bij trage hartslag) spelen een rol, maar ook het 'autonome zenuwstelsel'. Dit is het zenuwstelsel dat zorgt voor delichaamsfuncties, een soort huishoud-systeem. Daar hebben we gee invloed op. Vulling van de maag, alertheid, invloeden van buiten (activiteiten) spelen hierbij allemeaal een rol. Sommige voedingsmiddelen (alcohol, coffeine en fehcin zijn bekend) kunnnen ook overslagen uitokken.Kortom, uw verhaal komt mij zeer bekend voor, maar de echte onderliggende details kennen we niet. Ik ben heel benieuwd of er ook andere bezeoekrs van de website zijn die uw verhaal herkennen. Overslagen is het meest voorkomende onderwerp op de website.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy