// Zorg algemeen

Extra systolen na ablatie

beste

ik ben 29 jaar oud. 5 jaar geleden hebben ze bij mij een AVRT gested. Ik ben vpk op de afdeling intensieve zorgen en het was toen tijdens een reanimatie dat ik plots heel tachycard werd (200/min). 3/12/2016 heb ik een ablatie ondergaan, voor de tweede keer. Een jaar voordien was de ablatie niet gelukt ze hadden het toen niet kunnen uitlokken de tweede keer is het wel gelukt. Van de elektrofysioloog hoefde ik geen betablokkers meer te nemen, ongeveer 5 maand na mijn ablatie begon ik veel extra systolen te voelen en toen moch ik mijn emconcor verder nemen (1x 2,5mg). tijdens de tweede ablatie hebben ze ook gezien dat ik vkf gedaan heb.

Ik word heel angstig als ik de extra systolen voel. ik denk meteen dat ik terug een aanvaal zal krijgen, mijn stemming wordt hier door enorm beienvloed.

soms als ik heel vermoeid ben of na een nachtdient kan ik na een stra systole tachycard worden maar rond 120 max en het is een regelmatige, sinusale ritme.

Gisteren avond heb ik iets heel anders gevoeld het was precies dat ik terug een aanvaal ging krijgen het was het zelfde gevoel als voor de ablaie maar het werdt geblokeerd. 

mijn vraag naar jullie toe is of dat ik terug na 1 jaar aanvallenvrij, toch terug zou kunnen doorbreken? 

de vkf dat ze gezien hebben zou gewoon een reactie van het hart geweest zijn van de  aanwezigheid van de katheters? zou ik nu miss paroxysmale vkf doen? waarom blijven de extra systolen? kan terug een bundel zich vormen die terug voor aanvallen zou kunnen zorgen? 

dank u wel .


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • P V avatar
    Het atriumfibrilleren, soms ook wel vkf genoemd, wat ze hebben gezien is waarschijnlijk een direct gevolg van de extra verbinding waarvoor je de ablatie hebt gehad. Als ik je verhaal goed begrijp, heb je na de ablatie geen last meer van de AVRT (snelle regelmatige ritmestoornis door kringstroom via de extra-verbinding) en is de ablatie dus succesvol geweest; hierdoor zul je in principe geen atriumfibrilleren meer hebben, misschien pas weer op latere leeftijd. Maar de overslagen.... ieder mens heeft overslagen, de een veel, de ander weinig, de een voelt er helemaal niets van, de ander voelt ze allemaal. Waarschijnlijk heb je last van de overslagen die we allemaal hebben, en die je ook vroeger al hebt gehad. Vaak zien we dat mensen na een ablatie er een tijdje wat meer last van hebben, maar dat kan ook goed zijn doordat mensen wat meer aan hun ritme denken.Probeer gewoon de overslagen een beetje te accepteren, en vooral niet bang te zijn dat je nu atriumfibrilleren zou krijgen.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy