// Zorg algemeen

Extra systole of meer?

Hallo,

Ik heb al enkele jaren last van af en toe een extra hartslag. Ik heb mij er nooit veel zorgen over gemaakt. Sinds begin dit jaar neemt echter de frequentie toe. Er zijn dagen dat ik er 3 of 4 heb, maar er zijn ook dagen waarop het maar door lijkt te gaan, elke 10 minuten of nog sneller.  Ik heb ze wel altijd in rust. Soms word ik 's ochtends wakker en dan begint het al. Naast de extra systole (extra hartslag, hartbons, hartklopping) lijkt het hart doms ook te fibrileren. Een soort siddering lijkt er dan door te trekken. Ik ben met mijn klachten al diverse keren bij de huisarts geweest, maar zij geeft aan dat het niet ernstig is en dat ze mij niet wil doorsturen omdat ik hypochonder ben en dat bij hypochonders alleen naar averechts werkt. Ik kan me hier deels wel in vinden, maar de angst blijft bij eigenlijk iedere extra slag. Moet ik er toch op staan dat ze me doorstuurt? Ik heb inmiddels zelf al wel hulp gezocht bij een psychosomatisch fysiotherapeut. Ik heb 39 jaar oud, heb last van wat overgewicht. Bloeddruk en saturatie waren de laatste keer goed. Misschien kunt u mij gerust stellen of anderszins verder helpen?


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • F S avatar
    Dank je voor je eerlijke beschrijving.Zoals je misschien op Hartvolgers al hebt kunnen lezen zijn er veel mensen die hartoverslagen voelen en daar angstig van worden. Over het algemeen kunnen we al deze mensen gerust stellen. Ook jij kunt gerust zijn. Wat jij voelt als een overslag is in werkelijkheid een slag die te vroeg komt. Omdat de volgende slag weer netjes in het ritme komt is de pauze even wat langer en dit kun je voelen. Iedereen heeft deze extra slagen in meer of mindere mate. Sommige mensen worden zich er op enig moment van bewust en het is heel lastig om er dan niet op te gaan letten. Zoals je waarschijnlijk weet is het vaak zo dat hoe meer je ergens op let hoe vaker je het voelt. Gelukkig schrijf je dat je ze meestal in rust voelt, dat is een goed teken. Alleen als de extra slagen juist bij inspanning heel veel voorkomen is er reden voor verdér onderzoek. Het is heel goed dat je hulp hebt gezocht bij een fysiotherapeut met aandacht voor psychosomatiek. Hij of zij kan je helpen ontspn en vertrouwen op te bouwen in je lichaam. Succes hiermee en laat nog eens horen of het je heeft geholpen.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy