// Zorg algemeen

Expertise centrum

Beste mensen van Hartvolgers, wij zijn een groep patiënten die allemaal een spontane dissectie van de kransslagaderen oftewel SCAD hebben doorgemaakt en sommige van ons zelfs meerdere malen. Onze aandoening is redelijk zeldzaam maar nu er meer bekendheid over komt, blijken we toch minder zeldzaam dan eerst gedacht. Bij de Engelstalige facebook groep zijn nu ruim 735 leden en bij de sinds kort opgerichte Nederlandstalige facebook groep zijn nu 21 leden en dat aantal stijgt redelijk snel. Onze grootste wens is dat er in Nederland, net zoals in de USA (Mayo clinic SCAD) Canada (UBC SCAD) en in Engeland ( LCBRU SCAD) een expertisecentrum komt voor onze aandoening zodat er nog beter wordt gediagnostiseerd, geïnformeerd en behandeld na een diagnose die velen van ons erg overvalt omdat het doorgaans jonge, gezonde mensen zijn zonder enige risicofactoren voor hartaandoeningen.
Mijn vraag is dan ook de volgende; hoe kunnen we cardiologen/ ziekenhuizen vinden die het als een uitdaging zien om zich te gaan specialiseren en een nieuwe uitdagende patiëntengroep en aandoening?

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


3 REACTIES

 • P T avatar
  lijkt me het om allereerst een telefonische afspraak te maken via mijn secretaresse:

  0
 • A v avatar
  de naam van de Nederlandse groep is SCAD Nederland en de Engelstalige is SCAD survivors. Ik wil heel graag gedachten met je wisselen over een expertisecentrum of een andere stap naar meer kennis omtrent SCAD in NL. Wat is handig om hierover af te spreken?

  0
 • P T avatar
  Wat een interessant initiatief. Wat is de naam van de Nederlandse facebookgroep?Misschien is het een idee om hier een keer van gedachten over te wisselen?

  0

Je moet Inloggen om te reageren