// Zorg algemeen

Eventrecorder en echo hartoverslagen

Goedemiddag,

Sinds een tijd had ik last van hartoverslagen. Bijna elke dag, en dan altijd alleen 's avonds en 's nachts, op moment dat ik in bed lag. Ik ben hiervoor naar de huisarts gegaan, bloed laten prikken en heb een event recorder gekregen voor 1 week. In die week had ik ook last van de hartoverslagen. 

Nu heb ik gisteren de uitslag hiervan ontvangen. De hartoverslagen lijken goedaardig, maar er was ook een wat onregelmatig ritme gevonden (hoe en wat precies weet ik niet). Om alles voor de zekerheid uit te sluiten, ben ik nu doorverwezen om een echo te laten maken. Nu is het ook zo dat ik bekend ben met angst- en paniekklachten, en ik ging er eigenlijk vanuit dat de hartoverslagen hierdoor zouden komen. Ik had dan ook niet verwacht doorverwezen te worden en ben er een beetje van geschrokken. 

Mijn vraag is nu dan ook of er reden is tot bezorgdheid? Of kan het nog steeds zijn dat mijn hartoverslagen door mijn angstklachten veroorzaakt worden?

Ik ben overigens vrouw, 23 jaar en verder volledig gezond. 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • P V avatar
    Ik heb de uitslag van de event-recorder niet gezien, maar ik betwijfel of het nodig is een echo te maken.De overslagen die je hebt zijn normaal en inderdaad goedaardig, want kwaadaardige overslagen bestaan niet. En het normale ritme hoort wat onregelmatig te zijn, zeker bij jonge mensen. Probeer maar eens, als je diep inademt wordt de hartslag ietsje sneller, bij uitademen weer iets trager.Er kan wel een relatie zijn tussen de angstklachten en de overslagen; sommige overslagen worden wat uitgelokt door adrenaline wat bij stress verhoogd kan zijn, maar ook dit is normaal.Hoewel ik niet alle gegevens heb, hoef je je helemaal geen zorgen te maken! Sterkte!

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy