// Zorg algemeen

Escalitopram antidepressiva

Sorry ik heb nog 1 vraagje.Vandaag Escalitopram voorgeschreven gekregen van de huisarts.In de bijsluiter staat het eea over het gebruik wanneer je in het verleden abnormaal hartritme hebt gehad en meer van dat soort dingen.Kan dit medicijn gebruikt worden als je AF hebt zonder onderliggende kwaal (diagnose april 2015 en in totaal 2 aanvallen AF gehad)?Zie bijlage van de bijsluiter.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Het probleem met escitalopram is dat het door eiwitten in het lichaam wordt afgebroken (enzymen) die ook andere medicijnen afbreken en dat deze afbraak dus verminderd kan worden. Bij gebruik van ritme-medicijnen kunnen er hierdoor te hoge bloedwaarden ontstaan en eigenlijk dus een overdosering, met risico's op ritmestoornissen als gevolg.Flecainide is zo'n ritme-medicijn, dat u mogelijk gebruikt. Verlaging van de dosering flecainide, of alternatief voor de escitalopram zijn dan bijv. de oplossing. Dit geldt ook voor sotalol.Als u dus geen ritmemedicijnen gebruikt, dan is dit probleem er niet. Maar, er zijn ook andere medicijnen die als bijwerking ook het hartritme beinvloeden, zoals sommige anti-biotica. Uw apotheker kent al deze interacties.Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Uw vraag is helemaal terecht en overleg bij twijfel met uw cardioloog.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy