// Zorg algemeen

Ernst van de zaak en cardioloog

Geachte,Twee jaar geleden is bij mij een stend geplaatst. Ik ben tot twee maal toe ( er zat een half jaar tussen de afspraken ) bij een verschillende cardioloog geweest. Ik kon terugkomen als ik mij niet goed zou voelen. Impliceert deze aanpak dat mijn infarct, gelukkig, geen of minimale schade heeft aangericht ? Ik ben daar dus niet over geïnformeerd. Mijn medicijnen zijn op heden teruggebracht tot het nemen van een aspirine.Kan het overigens zijn dat je soms de stend kunt voelen als een kleine kriebel ?

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • F S avatar
    Ik realiseer me dat ik geen antwoord heb gegeven op de vraag of u de stent kunt voelen als een kriebel. In principe is de binnenwand van een bloedvat ongevoelig en zou het theoretisch dus niet kunnen. Toch horen we vaker van mensen dat ze het idee hebben dat ze de stent voelen!

    0
  • F S avatar
    Zoals u het beschrijft lijkt het inderdaad dat er met het plaatsen van de stent een afdoende oplossing is geboden voor uw probleem. Als mensen een infarct(je) doormaken maar er zeer snel gehandeld kan worden en het gebied waarin zuurstofgebrek was door een afsluiting van een kransslagader snel weer van zuurstof voorzien kan worden door het vat te openen (met bv een stent) dan kunnen de gevolgen van zo'n infarct heel beperkt zijn. Behalve de duur van de afsluiting is hierbij ook van belabg hoe groor het gebied is dat door het afgesloten vat van bloed moet worden voorzien. Gaat het om een kleine zijtak die maar een klein gebied voedt dan heeft dit veel minder consequenties dan wer een grote belangrijke ader dicht bij de oorsprong is afgesloten. Is er sprake van weinig restschade en is een pati├źnt met een stent klachtenvrij dan is langdurige controle bij een cardioloog niet perse nodig. Neem wel het advies ter harte om bij klachten aan de bel te trekken. Wer u klachten krijgt die u herkent van voor het infarctof klachten van vermoeidheid aarzel dan niet om contact op te nemen met uw cardioloog. Een gewaarschuwd mens telt voor twee!

    0

Je moet Inloggen om te reageren