// Zorg algemeen

enkele vragen na cryo ablatie

In maart dit jaar is AF vastgesteld bij mij (56 jaar). Het AF is continu dag in en dag uit aanwezig. Mijn energie nivo is hierdoor in combinatie met Arthritis psoriatica beperkt en ben dan ook sinds maart in de ziektewet. Na diverse medicaties en twee cardioversie sessies (Uden) is op 3 maart een PVI Cryo-ablatie (Catharina) uitgevoerd. Tot op dit moment zijn er nog geen verbeteringen en heb ik nog steeds continu AF. Men heeft mij na de behandeling vertelt en ik heb gelezen dat in mijn geval (AF continu aanwezig, sterk vergrote boezem, beperkt behandelbare hypertensie en twee enigzins lekkende kleppen) de kans op direct succes na een eerste ablatie klein (kleiner) is. Ik vind het lastig om steeds te lezen dat anderen het wel lukt om actief te blijven en te werken of dit snel na behandeling weer op te pikken. Dit lukt mij niet. Vanaf maart ben ik onzettend veel tijd en daarmee misschien ook kans op succes verloren door allerlei verschillende wachttijden. Ik heb mijn eerste controle (na ablatie van 3 november) op 7 februari gepland staan.

Enkele vragen die bij mij leven:

·        Ik heb veel last van rechter boven lichaam (ribben, spieren, aanhechtingen, schouder, arm) volgens Fysio o.a. mede veroorzaakt door andere maneir van aanspreken ademhalingsspieren in combinatie met reuma klachten. Daar ik het idee heb eigenlijk vrij laat het AF onderkend te hebben maak ik mij ook zorgen of er nog iets anders kan spelen.  

·        Is het normaal dat ik in mijn situatie zoveel impact op mijn energie, conditie, kortademig (niet elke dag) en kracht ervaar en dat ik niet kan werken?

·        Ik kan mij niet voorstellen dat op de laatste dag van de wachtperiode het AF ineens verdwijnt. Is het zo dat ik nu na bijna 6 weken nog geen verbetering ervaar (AF continu aanwezig) dit toch nog kan komen?

·        Ik kan begrijpen dat zolang de stabiele situatie (na 3 maanden) nog niet is bereikt dat het moeilijk is de vervolgstap te bepalen.
Is in mijn situatie (zie boven) een tweede ablatie eventueel nog zinvol? Of is de volgende stap een Mini Maze  of misschien zelfs AV knoop uitschakelen en Pace maker? Als één van deze of andere behandelingen mogelijk is, wacht mij dan opnieuw een maanden lange wachttijd die pas vanaf Februari begint te tellen?

·        Kan een en ander versneld worden? Moet ik wachten tot februari of kan er eventueel al iets eerder zinnig beoordeeld en in gang gezet worden?

Dank voor uw reactie,


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


9 REACTIES

 • L D avatar
  Geachte heer ,Ik kan opnieuw al uw vragen niet zo specifiek beantwoorden, omdat daar veel meer medische detaisl voor nodig zijn; deze vragen horen in de beslotenheid van de spreekkamer.In het algemeen kan ik wel zeggen dat hoesten na een cryo-ablatie in mijn ervaring niets met de ablatie te maken heeft. Ik kan me niet voorstellen hoe de ablatie dan hoesten kan veroorzaken. Met andere technieken kon in de loop van de weken een vernauwing van de longaderen ontstaan, waardoor iemand wel gaat hoesten. Echter, dat zien we bij cryo-PVI niet, omdat er geen vernauwingen na cryo ontstaan.Fijn dat de ritmestoornissen over zijn en dat het kuchen al beter gaat.Sommige medicijnen, de ACE-remmers, zoals perindopril en coversyl, kunnen wel een droge hoest geven. Mogelijk is dat bij u het geval. Benader uw eigen cardioloog of huisarts hier direct over.

  0
 • C H avatar
  Helaas krijgen wij geen automatische melding van vragen op vragen (waar wij dit bij nieuwe vragen wel krijgen). Ik ga proberen uw vragen handmatig door te sturen.

  0
 • r v avatar
  hallo,ik heb nog steeds 2 vragen openstaan waar ik nog geen antwoord op heb gehad betreft,19-1 en 15-2 2017.de kuch is er nog steeds ritmestoornis is volledig weg,bij de longarts geweest geen rare dingen gevonden volgens medihelp.org kan het toch van de ablatie komen meerder mensen hebben hier last van.mijn vraag is nog steeds wat kan ik nu nog doen en is het te verhelpen of gaat het vanzelf over?vr.gr.

  0
 • r v avatar
  http://www.medhelp.org/posts/Heart-Rhythm/Persistent-cough-post-afib-ablation/show/1585332droge prikkelhoest komt toch waarschijnlijk van de ablatie na bezoek longarts,gaat hopelijk vanzelf weer over ik heb het nu 10 weken.kon 2 weken geleden niet praten zonder te kuchen en kan nog steeds niet goed door mijn neus inademen zonder te kuchen,gaat inmiddels wel beter en kan nu weer rustig slapen.april voor de eerste controle bij dokter vd voort.wat betreft de ritmestoornis deze is niet meer voorgekomen en ik voel me als herboren kan weer volop sporten (racefiets)heb er inmiddels 800km opzitten zonder problemen.

  0
 • r v avatar
  ik ben na mijn cryoablatie nu 6 weken klachtvrij geen stoornis meer gehad veel gesport ook hier geen problemen.maar ik heb 1 dag na de operatie een prikkelhoest gekregen zonder verkouden of griep gehad te hebben heb na 3 weken codeïne gekregen maar onderdrukt wel alleen als ik stop begint het weer ,nu sinds 2 dagen ventolin helpt ook niet echt.pacemaker laten checken controle is uitgezet maar geen verschil.mijn vraag is kan dit met het ableren van de 4 longvenen te maken hebben en moet ik geduld hebben.ben behandeld door dr.Simmers,misschien dat u nog een tip heeft wat ik kan doen?ps.ben niet benauwd.maar is wel erg vervelend.

  0
 • C H avatar
  heer,Fijn dat u uw ervaringen met ons wilt delen en uiteraard goed te horen dat het u zo is meegevallen en u zo goed herstelt.Ik wens u prettige dagen en een voorspoedig en gezond 2017.

  0
 • r v avatar
  ben nu 10 dagen na de behandeling,heb 70km gefietst op de racefiets en zonder problemen geen ritmestoornis gehad maar kan altijd nog komen (hoop van niet)heb het leven weer opgepakt als vantevoren.dus mensen twijfel niet als de stoornis je leven gaat beheersen en overweeg de behandeling.

  0
 • r v avatar
  hallo,ik heb gister een cryo ablatie ondergaan bij het team van dr,Simmers en wil hier even aangeven dat ik er enorm tegenopzag om het te ondergaan gezien de diverse verhalen .ik kan zeggen,en dan spreek ik voor mezelf dat het 120% is meegevallen en pijnloos is verlopen dankzij af en toe een roesje.alleen de ligtijd na de behandeling is lang maar goed te doen.nu is het afwachten of de ritmestoornis is verholpen.hierbij mijn dank aan een deskundig team onder leiding van dr.Simmers.

  0
 • L D avatar
  U stelt veel vragen en ik kan me goed voorstellen dat deze vragen u bezighouden. Echter, veel van deze vragen zijn heel specifiek van toepassing op uw situatie, en kunnen alleen goed beantwoord worden als er veel meer gedetailleerde informatie beschikbaar is, maar dat kan en mag niet via deze website gedeeld worden.Ik kan u wel in algemene termen trachten te helpen.Inderdaad gebruiken we een 3 maanden wachttijd om te kijken of de behandeling gelukt is. Als u echter nog steeds non-stop boezemfibrilleren heeft, dan kun je niet verwachten dat het straks opeens stopt. Eigenlijk kun je nu al zeggen dat de behandeling niet goed genoeg gelukt is, omdat er toch dan echt wel verbetering te zien zou moeten zijn. U vraagt naar de volgende stappen. Inderdaad, dan is mini-MAZE, of een tweede ablatie (met een andere techniek en ook ablaties op andere plekken) de volgende stap. Op uw leeftijd zou ik niet, in deze fase van de behandeling, al voor een pacemaker kiezen.U heeft wellicht al jaren boezemfibrilleren, maar het is pas laat onderkend. Dit betekent dat uw hart is veranderd; deze veranderingen zorgen er inderdaad weer voor dat de kans op een succesvolle eerste behandeling kleiner is; vaak zijn er meerdere behandelingen nodig, maar ook dan is de kans op blijvend succes kleiner bij ablatie.Dit betekent dus ook dat we het lieft boezemfibrilleren ableren als het nog maar kort bestaat.Als het echt niet gaat, kunt u natuurlijk altijd eerder een afspraak maken.

  0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy