// Zorg algemeen

Endocarditis profylaxe

Hallo,Vijf maanden geleden heb ik een nieuwe mechanische aortaklep gekregen en een nieuwe aortaboog. Alles gaat gelukkig goed. Nu heb ik een vraag over endocarditis profylaxe. Af en toe heb ik last van aambeien en soms heb ik last van licht bloedverlies bij het vegen na de ontlasting. Dan is er natuurlijk eigenlijk al geen sprake meer van profylaxe, maar mijn vraag is, afgezien van het behandelen van de aambei, eventueel, of ik hier iets mee moet doen qua preventie van endocarditis?Dit ook omdat ik bij profylaxe voor een preventiebehandeling bij de tandarts nogal tegenstrijdige geluiden krijg te horen: De een zegt hoeft niet, de ander zegt dat bij een behandeling voor tandsteen en plaque, waarbij mogelijk het tandvlees gaat bloeden profylaxe wel verstandig is. Alvast dank voor uw reactie,

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • J K avatar
    Dank voor de beantwoording

    0
  • H P avatar
    Een bloedende aambei is geen reden om antibiotische endocarditisprofylaxe te gaan gebruiken. Een bezoek aan de tandarts / mondhygienist waarbij het tandvlees gemanipuleerd wordt of het slijmvlies van de mond beschadigd wordt (bijv. door een injectie) is dat wel.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy