// Zorg algemeen

EFO - Ablatie

Beste

Op 28 maart 2017 heb ik een EFO laten uitvoeren, nadat ik op meerdere momenten uit het niets duizelig werd en wordt doordat mijn hart op hol slaat. Dit duurt meestal maar kort (max 30 seconden) en dit gaat dan weer voorbij. 

Tijdens de EFO heeft men geen hartritmestoornis gevonden, wat ik eigenlijk echt vreemd vind. In mijn familie zijn hartproblemen ook aan de orde, zo zijn mijn opa en nonkel allebei gestorven op 65 jarige leeftijd. Op straat flauwgevallen en overleden door hartfalen. 

Wat zou de oorzaak dan kunnen zijn dat mijn hart op hol slaat, zelfs als ik in rusttoestand ben?

Na mijn EFO (de dag zelf al) had ik pijn in mijn borstkas, men zei toen dat dit niets ernstigs was, maar we zijn nu meer dan een maand verder en die pijn is niet meer verdwenen. Ook als ik ga zwemmen voel ik die pijn dan opkomen door de druk van het water op mijn borst. Is dat normaal? 


Bedankt alvast voor de info. 

Vriendelijke groeten

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Het gebeurt inderdaad soms dat een ritmestoornis bij een EFO niet is op te wekken.Ritmestoornissen kennen eigenlijk 2 types: 1. een circuit waarin de elektrische puls ronddraait en 2. een klein plekje, een focus, waaruit de ritmestoornis ontstaat.De eerste komt het meeste voor en is altijd op te wekken. De tweede is "eigenwijs" en laat zich vaak niet opwekken bij een EFO; deze vorm ontstaat, denken, alleen onder specifieke omstandigheden, een bepaalde mate van rust/stress, of een bepaald voedingsmiddel, en dat kunnen we bij een EFO dan niet nabootsen. We kunnen die tweede vorm dan dus niet 'aanzetten'.Ernstige ritmestoornissen laten zich altijd wel opwekken, dus, maar je geen zorgen.Belangrijk is dat dus in detail vastgesteld wordt wat het ritme is tijdens je klachten.De pijn, 1 maand na het EFO, kan ik niet begrijpen. In de eerste dagen kan er wat irritatie van de argwaant zijn, maar dat gaat altijd eer snel vanzelf over. De relatie met zwemmen begrijp ik ook niet. Het lijkt mij dat het niets me je hart te maken heeft.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy