// Zorg algemeen

effect van plaatsen biventriculaire ICD op klachten hartfalen

Hallo
Ik ben onlangs geholpen aan een BiV-ICD bij het Erasmus Ziekenhuis in Rotterdam. De
operatie is gelukt, alla draden krijgen een goed respons maar ik voel me niet beter: nog steeds kortademigheid en druk op de borst… Is er kans dat het nog beter wordt of moet ik net als 30 % van de patiĆ«nten aan het idee wennen dat de resynchronisatietherapie bij mij niet zal helpen ? Alvast bedankt voor het antwoord

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


3 REACTIES

 • R R avatar
  4 weken terug keeg ik een biventriculaire ICD. Ik kon toen niets merken. Ik was zeeteleurgesteld. Ik wil Van Eijk vertellen dat sinds mijn pacemaker fijn getuned is, 2 weken na de operatie, het veel beter met mij gaat. Ik heb geen druk meer op de borst en ik krijg genoeg lucht. Een hele verbetering... Nu nog rustig revalideren... Over 6 weken , wordt nog gekeken of het weer afgesteld moet worden.

  0
 • M V avatar
  Dat lijkt mij een zeer goed idee. Veel succes. Ben benieuwd hoe u het allemaal gaat ervaren.

  0
 • M V avatar
  . Na het implanteren van een biventriculaire ICD zijn er maar weinig mensen die daar meteen baat bij hebben en dat zelf ook zo ervaren. Vaak duurt het even voor er verschil ervaren wordt. Langzaam aan kan je steeds meer weer doen. Minder last van kort ademigheid. Na een aantal maanden wordt er weer een echo gemaakt, ook daar wordt gekeken of de ICD voldoende effect heeft gehad. Of er verbetering in zit. In sommige gevallen zoals u zelf al aan gaf ervaren mensen geen verschil. Dan kan en nog gekeken worden of medicatie verder optimaliseren zin heeft. Veel succes en ik hoop dat u zich beter gaat voelen.

  0

Je moet Inloggen om te reageren