// Zorg algemeen

Effect van perindopril 2mg op bloeddruk

Ik heb na mijn operatie waarin de aortaklep is vervangen een tijdje Metoprolol gebruikt, samen met Perindopril tert-butylamine 2mg. Na 3 maanden ben ik gestopt met Metoprolol. Mijn cardioloog gaf aan dat ik Perindopril nog (even) moest blijven gebruiken omdat na het stoppen met Metoprolol de bloeddruk zou stijgen. Mijn bloeddruk is inderdaad gestegen nadat ik met de betablokker gestopt ben. Met Metoprolol was mijn bloeddruk ca. 110/70 mmHg.
Op dit moment gebruik ik (naast de bloedverdunners), nog steeds Perindopril 2mg.
Mijn bloeddruk is nu ca. 125/80 mmHg.
Wat ik me nu afvraag is hoe groot het effect is van Perindopril op de bloeddruk. Ik kan me voorstellen dat dit persoonsafhankelijk is, maar is het niet zo dat het effect van 2mg Perindopril erg beperkt is?
Ik hoop dat ik bij mijn volgende bezoek aan mijn cardioloog ook met Perindopril mag stoppen.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • P T avatar
    Goeie vraag.Zowel metoprolol als perindopril hebben een bloeddrukverlagend effect, maar ze werken op een andere manier.Inderdaad is het bloeddrukverlagend effect van ieder medicijn verschillend van persoon tot persoon. Ook heeft u gelijk als u stelt dat het bloeddrukverlagend effect van perindopril 2 mg over het algemeen laag is. Wat het effect van deze 2 mg op uw bloeddruk is, wordt pas duidelijk als het in de toekomst gestopt zou gaan worden bij u. Het medicijn stoppen kan veilig als daarnaast de bloeddruk geregeld gecontroleerd wordt om te zien of deze toch niet naar te hoge waardes stijgt. Succes!

    0

Je moet Inloggen om te reageren