// Zorg algemeen

Effect van metoprololtertaat

Gisteren kreeg ik in de loop van de dag steeds meer last van hartkloppingen en een 'naar' gevoel. Ook vannacht een keer wakker geworden door/ met hartkloppingen. Ik wilde vanochtend al contact met de huisarts opnemen toen ik ontdekte dat ik gisterochtend vergeten was metoprololtartaat in te nemen (ander merk en andere vorm gekregen bij de apotheek en daardoor verward met een ander medicijn). Nadat ik vanochtend de 'normale' dosis (200 Mg) had ingenomen waren na een uur alle klachten van gisteren verdwenen. Het medicijn werkt dus goed maar is het wel normaal dat een keer vergeten zulke heftige klachten tot gevolg heeft? En wat voor risico's heeft dat? Ik ben er nogal van geschrokken.

vriendelijke groet


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Wat u beschrijft is goed te begrijpen en geen reden tot zorg.Uw lichaam heeft een nieuw evenwicht gevonden met het gebruik van de metoprolol. Als opeens deze "rem" ophoudt, dan komen de effecten, die juist moeten worden afgeremd door metoprolol, des te sterker door. Er ontstaat een "overshoot".Als iemand moet stoppen met metoprolol dan doen we dat dan ook nooit in 1 keer; we verminderen het tot stop in de loop van een aantal dagen.Dus, uw ervaring betekent niet dat u opeens echt veel meer klachten zou hebben oftewel dat uw probleem groter is geworden, dat dus niet. Er is dus een soort over-reactie omdat de rem opeens wegvalt.We horen vaker dat mensen zich vergissen door veranderingen van medicatie door de apotheek. Door een enquete over dit probleem op hart.volgers zijn we niet zo lang zelfs op de tv geweest, bij zorg.nu. U staat ook hier niet alleen.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy