// Zorg algemeen

effect bloeddrukverlagers

Geachte lezer,

Is er onderzoek geweest naar het effect van gebruik van bloeddrukverlagers? Mijzelf als voorbeeldnemend: 7jaar geleden werd eigenlijk bij toeval een te hoge bloeddruk vastgesteld. Na diverse keren te zijn gecontroleerd werd begonnen met plastabletten, hierop niet voldoende gezakt dus metropolol erbij, de bloeddruk bleef hiermee op een normale waarde. Helaas werd hierdoor niet  voorkomen dat er 2 jaar een onstabieke angina  pectoris is  ontstaan. Na een dotterbehandeling is een vernauwing van 92% opgeheven. De bloeddruk is toen jaren een stuk  lager dan normaal van geweest. Al die tijd heb ik bloeddrukverlagers geslikt, toch bleef ik zo af en a.p.klachten houden en was de bloeddruk weer verhoogd, de ene keer amlodipine  erbij, de volgende keer fosinopril. Toch kreeg ik een hartinfarct afgelopen januari. Heeft het gebruik van bloeddrukverlagende meficijnen nu zin of is het gewoon een reactie van het lichaam en een teken  dat er iets mis is?  Ik ben benieuwd naar ben uw reactie!


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • P T avatar
    U stelt duidelijke vragen en ik kan uw vragen ook bijzonder goed begrijpen vanuit de door u beschreven context.Naar het effect van bloeddrukverlagers op de bloeddruk en op het voorkomen van hartinfarct, beroerte of overlijden is uitgebreid onderzoek gedaan in tientallen onderzoeken met tienduizenden patiƫnten.Een verhoogde bloeddruk is een risicofactor voor hart- en vaatziekten: dat wil zeggen dat het risico op hartinfarct, beroerte en overlijden toeneemt bij een verhoogde bloeddruk. Verhoogde bloeddruk is echter NIET DE ENIGE risicofactor. Suikerziekte, verhoogd cholesterol, roken, genetische aanleg (het komt in de familie voor) etc. zijn ook belangrijke risicofactoren. Als je bij iemand met een verhoogde bloeddruk, waar ook hart- en vaatziekten in de familie voorkomen, de bloeddruk hebt behandeld, is het risico op bijvoorbeeld hartinfarct wel lager, maar niet nul!Het gebruik van bloeddrukverlagende medicijnen heeft dus (sterk bewezen) risicoverlagend effect, maar het risico zal NOOIT NUL zijn en is daarnaast ook afhankelijk van andere risicofactoren zoals hierboven beschreven. Het gebruik van bloeddrukverlagende middelen heeft dus wel degelijk zin.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy