// Zorg algemeen

Effect ablatie op flutter direct?

Beste dokter,

Kort gelden heb ik in het Catharina ziekenhuis ablaties gehad om zowel flutter als boezemfibrilleren te behandelen. Voor boezemfibrilleren lees je steeds dat het nog even kan duren voordat je zeker weet hoe goed de ablatie heeft geholpen. Dit omdat het littekenweefsel zich nog moet vormen.

Mijn vraag is of dit ook voor flutter het geval is. Ik meen ooit ergens op deze site gelezen te hebben dat de ablatie tegen flutter direct effect zou moeten hebben. Klopt dit?

Ik vraag dit omdat ik na de ablaties nog wel eens heel even een onregelmatige hartslag heb gehad (niets om je zo kort na de ablaties zorgen over te maken). Als de ablatie tegen flutter direct helpt, zou dit dat zekerr boezemfibrilleren geweest moeten zijn?

Overigens, de ablaties (cryo (kou) tegen het fibrilleren; met warmte tegen de flutter; alles met een roesje, dus heb er niets van gemerkt) en het korte verblijf in het ziekenhuis vond ik erg meevallen. Contact met het personeel was uitstekend en op de zaal was het best gezellig. De periode na de ablaties vind ik spannender, omdat nu moet blijken in hoeverre het heeft geholpen.

 

Met vriendelijke groeten,


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • L C avatar
    Bijzonder. Ik heb na 4 ablaties. De eerste 2 voor atrium fibrilleren en 2 maal om een flutter te blokkeren eindelijk geen last meer. De laatst ablatie was tijdens een flutter en dus goed in beeld. Ook hierbij zal het littekenweefsel moeten zorgen voor het niet meer verder geleiden van de verkeerde prikkel. Na mijn 4 e ablatie had ik binnen 2 weken weer een flutter en dus een cardioversie nodig. Daarna is het nu al bijna een jaar rustig. Voor de operatie 12 cardioversies nodig gehad binnen circa 1,5 jaar.

    0
  • L D avatar
    Dank voor uw beoordeling van de behandeling in het Catharina-ziekenhuis. Fijn om te horen.U heeft gelijk, een flutter-ablatie heeft onmiddellijk effect, een boezemfibrilleer-ablatie (PVI) kan wel eens een uitgesteld effect hebben.De kans dat een flutter-ablatie successvol is, bij een eerste proceedure, is meer dan 95%. Voor boezemfibrilleren is dat 80%. het is niet gezegd dat de onregelmatigheid die u voelde ook boezemfibrilleren is geweest. Het kunnen heel goed ook overslagen uit de kamer zijn geweest, wat geheel normaal is. Nog even afwachten is het enige wat nu kunt doen.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy