// Zorg algemeen

Eerst snelle en daarna onregelmatige hartslag

Beste mensen,

Ik heb een soortgelijke vraag al eerder gesteld maar heb nu een betere herkenning van de ritmestoornis(sen).

Gegevens: ik ben bekend met lone vagaal boezemfibrileren. Ben 41 jaar. Eerste AF aanval toen ik 30 was. Toen 10 jaar niets. De laatste 2 1/2 jaar regelmatig AF. Slik medicijnen: flecainideacetaat retard 150 mg, en verapamil retard 120 mg. Binnenkort een longvenen ablatie en een efo voor het vermoeden van een eventueel andere ritmestoornis (de trigger tot af) en indien aanwezig deze ableren.

Medische klacht: Vanmiddag zat ik rustig op de bank en vanuit het niets ging mijn hartslag de lucht in; ongeveer 150-170 per minuut met af en toe een hartklopping maar regelmatig. Na een minuut of 10 voel ik plotseling de hartslag weer dalen maar dan wordt het onregelmatig; nog steeds te iets snel maar onregelmatig en chaotischer. Deze laatste herken ik als boezemfibrileren. Niet super chaotisch en snel overigens. Dit aanvalspatroon, dus eerst snel en daarna onregelmatig herken ik van de vorige 3 keer, maar nu heel duidelijk. Alle voorgaanden lag ik te slapen, dus weet ik het niet.

Deze keer stopte het twee uurtjes met een extra pilletje Flecainide, veel andere keren moest een cardioversie uitkomst bieden. 

Mijn vragen zijn:

-- is die snelle maar regelmatige hartslag nu de ritmestoornis die ze eventueel vermoeden en welke is dit dan (misschienmoeilijk op afstand te bepalen)

-- is deze ritmestoornis idd de trigger tot AF?

-- is deze ritmestoornis eenvoudiger te behandelen dan alleen AF middels longvenen isolatie?

-- stel dat in het efo die ritmestoornis wordt gevonden en geableerd, is dan een longvenenablatie nog wel nodig?

Ik ben benieuwd naar uw antwoorden. 

Vast hartelijk dank en wil nog even aangeven dat ik dit een goed forum vind,

met vriendelijke groeten


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    U beschrijft inderdaad een verhaal dat heel goed kan passen bij eerst een regelmatige supraventriculaire tachycardie (SVT), die vervolgens overgaat in AF. Dat komt, zeker op zo'n jonge leeftijd voor. Het is dus ook zeker verstandig om, zoals blijkbaar afgesproken, om eerst naar deze SVT te kijken alvorens een longvene-ablatie te doen.Een SVT, zoals een AVNRT of concealed bypass, zijn eenvoudiger en met meer succes te behandelen. De succeskans is als regel 98% en er zijn vrijwel geen ernstige risico's (uitzonderingen daargelaten!), in ieder geval duidelijk minder dan bij de longvenen-isolatie. Ik zou dus, indien aanwezig, zeker eerst de SVT behandelen en dan afwachten. Er is dan geen reden om ook een longvenen-isolatie te doen.Spreek dit dus, voor de procedure, nog, voor alle zekerheid, even goed door met uw behandelaar.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy