// Zorg algemeen

een vraag

mijn vraag is ik heb sinds twee jaar fleceinide voor ernstige fibrellatie nu ben ik een poosje van ziekenhuis veranderd omdat er een paar cardiologen betrokken waren ,bij de dood van twee jonge mensen  .nu benik weer terug en kom bij een arts die nog iets anders ontdekt ,ik had en heb een klein beetje een lekkende hart klep en verdikte hartspier ,de flecainde was ik erg blij mee maar nu is er een afwijking of verkalking gevonden aan de kransslagader en moet ik stoppen ,met de flecainide ,wat mij angstig maakt ,hij had iets gezien op een ct scan van twee jaar geleden ikben bij 5 cardiologen geweest in die periode ,niemand heeft dit gezien dus ik vraag om een nieuwe scan ,dat doet hij niet maar als de flecainide zo gevaarlijk is wat is er in die twee jaar dan veranderd 

weet iemand wat ik hier aan moet doen groeten 

 

 

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Ik begrijp dat dit niet goed te begrijpen is voor u.Flecainide werkt vaak heel goed (ik schrijf het ook veel voor) maar kan gevaarlijke ritmestoornissen opleveren als er zuurstof-gebrek van het hart is. Zuurstof-gebrek kan optreden als de kransslagaderen vernauwd zijn. Ik vermoed dat uw cardioloog vermoed dat er zuurstof-gebrek zou kunnen zijn omdat er verkalking is gevonden.U begrijpt het dilemma: uw nieuw cardioloog wil elk risico voorkomen. U begint uw verhaal met het wegsturen van cardiologen omdat er 2 jonge mensen waren overleden. In uw geval wordt elk risico vermeden en dat heeft dan consequenties voor uw behandeling.U zou kunnen bespreken of verder onderzoek mogelijk is. Verkalking betekent nog niet zuurstofgebrek. Met ander onderzoek kan ook daadwerkelijk zuurstofgebrek worden aangetoond en alleen dan is stoppen met flecainide echt nodig. Er zijn ook andere medicijnen die wel veilig gegeven kunnen worden als er wel zuurstofgebrek is: sotalol en amiodaron. Maar, als er echt zuurstofgebrek is, dan moet er ook wat aan de verkalte vernauwingen gedaan worden, zoals medicijnen, dotteren of zelfs een hartoperatie.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy