// Zorg algemeen

Ectopische Atriale tachycardie

Zijn er nog mensen die aan deze ritmestoornis lijden? 

Ik had graag geweten welke medicamenteuse behandeling zij volgen (bij mij kan namelijk geen ablatie toegepast worden omdat het ectopisch centrum op een moeilijke plaats ligt).


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


5 REACTIES

  • A V avatar
    Hallo,Ik heb ook ectopische atriale tachycardia.Bij mij ligt het zeer dicht bij de sinusknoop en middenrifzenuw, war ligt het bij jou?

    0
  • H V avatar
    Bij mijn dochtertje is het spontaan ontstaan bij 38 weken zwangerschap. Ze word vanaf dag 1 behandeld met Flecainide en dit werkt voor haar ontzettend goed. Er is helemaal niets meer van te zien op Holter testen.

    0
  • j L avatar
    Bedankt voor je antwoord, .Ik ben echter vergeten te vermelden dat ik ook sick sinus syndroom heb zodat bètablokkers niet mogen gebruikt worden.Ik gebruik op dit ogenblik Apocard 150 mg (flecainide retard). Dit heeft een zeker succes. Maar de laatste tijd (bij haast elke) flinke fysieke inspanning start mijn AEF plots. Het hartritme loopt niet te hoog op; bij rust, rechtstaand 120/min , zittend 110 en liggend 105. Wer ik dan gedurende enige minuten ga liggen dan zat de frequentie geleidelijk tot 100. Dan nog enkele minuten later stop hij plots en heb ik bv 45 à 50/min.In mijn dagelijks leven ben ik hierdoor nogal gehinderd; fletsen hoef ik niet te doen omdat ik dan na enkele km toch moet stoppen en terug naar huis gaan. (Vroeger was ik een fervent amateur wielrenner). Ook werken in de tuin bv manueel zagen van een dorre boom doet hem ook starten. Vandaag heb ik nog eens gras gemaaid en dat is prima gelukt. Ik draag vrij constant een sporthorloge. Mijn cardioloog stelde voor om verapamil (120 mg/d) erbij te nemen; dit heb ik nog niet gedaan. Ik ben een beetje huiverig om dit te doen. Wat denkt u daarvan?

    0
  • H V avatar
    Hi,Ik heb ook AT gehad. Voordat ik 3x geableerd ben ( ook voor AVNRT ) heb ik tijdens een aanvalsotalol gebruikt ( combi B blokker en a ritmica ). Dit werkte redelijk, duurde ongeveer een uur na inname voordat de ritmestoornis eruit schoot. Ook behoorlijke bijwerkingen helaas.Nu heb ik heftige aanvallen PVC runs vanuit de linker kamer ( vlakbij het geleidingssysteem )en is ablatie heel risicovol.... Heb flecainide geprobeerd, helaas heftige bijwerkingen.Gevolg is dat ik nix slik want de bijwerkingen van het elke dag moeten slikken van hartmedicatieop jonge leeftijd zijn voor mij te veel van invloed op de levenskwaliteit.En hoop ik maar dat de aanvallen niet te frequent worden.

    0
  • P V avatar
    Ik kan er als cardioloog wat over zeggen, maar misschien zijn er ook ervaringsdeskundigen die er iets over willen schrijven?Als een ablatie inderdaad niet mogelijk is, of wel mogelijk maar risicovol, bijvoorbeeld omdat de ritmestoornis bij een vitale structuur zit die beschadigd zou kunnen worden, zijn er meerdere geneesmiddelen die kunnen helpen. Welk middel het best zal werken is vaak niet goed te voorspellen, dit kan bij iedereen anders zijn.Betablokkers, medicijnen die de effecten van adrenaline-achtige stoffen op het hart remmen, zijn eigenlijk de eerste keus, en meestal vrij effectief. Bij sommige mensen, en mn in de sociale media, hebben betablokkers soms een slechte reputatie, maar miljoenen mensen gebruiken betablokkers zonder noemenswaardige problemen, en kunnen er gewoon mee sporten. Maar, ook betablokkers kunnen soms bijwerkingen geven.Een ander middel dat vaak goed werkt is flecainide, vaak in combinatie met een betablokker of ander middel; het kan echter niet bij iedereen voorgeschreven worden, maar heeft nauwelijks bijwerkingen.Daarnaast zijn er nog andere middelen, zoals verapamil, diltiazem, propafenon, en nog meer, die eventueel geprobeerd zouden kunnen worden. Bespreek met Uw eigen cardioloog welk middel voot U het zal zijn. Succes!

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy