// Zorg algemeen

ECG Apple watch

Vanwege verdenking op ritmestoornissen agv lqts1 krijg ik binnenkort een Reveal Linq. Mijn nieuwe Apple horloge registreert echter ook mijn hartslag en produceert (volgens mijn huisarts) verrassend goede en accurate ecg-registraties. Bovendien heeft het horloge een val-detectie: als ik val icm/door ritmestoornis wordt familie of 112 gecontacteerd (als ik wil tenminste). Ik ben benieuwd of artsen gebruik maken van deze, voor patiënten meer toegankelijke technologieën? Ze lijken mij namelijk kostenbesparend en veel patiëntvriendelijker, immers niet invasief en thuis zelf te controleren?

Ben benieuwd naar uw reactie!

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    U stelt een zeer terechte vraag, die mij ook bezighoudt. Hoewel de Apple watch al door de Amerikaanse FDA 'gecleared' is (1 stap onder het erkennen als medisch apparaat), wordt het niet gezien als een erkend medisch apparaat.Ik hoop dat dat in de toekomst anders wordt. Dergelijke horloges werken erg goed, en zijn inderdaad veel goedkoper.Er is ook al een Apple Heart Study gedaan (nog niet gepubliceerd), waarbij onder 400.000 dragers van de watch, gezocht is naar boezemfibrilleren. Bij rond de 1,5% werd boezemfibrilleren gevonden, bij mensen die dat nog niet wisten. Hiermee kun je natuurlijk een hoop ellende, zoals beroertes voorkomen.Dilemma is wel nog het gebrek aan informatie over hoe betrouwbaar zo'n horloge is. Als er bij 1% van de drager onterecht een diagnose wordt gesteld, en 1 miljoen mensen dragen zo'n horloge, dan zijn er 10.000 zeer ongeruste mensen, waarbij het veel tijd en geld kost om aan te tonen dat de diagnose onterecht was (vals positief).Wat mij ook zorgen b is het feit dat Apple gewoon een groot bedrijf is met aandeelhouders, waarbij het eerste doel geld verdienen is, en niet mensen helpen. Dit betekent dat de medische wereld zich veel actiever moet opstellen in deze snelle ontwikkelingen, om hier een rol te blijven spelen, juist in het belang van de patient.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy