// Zorg algemeen

Duursport na ablatie

Beste Heer ,

 

In tal van uw posts zag ik dat u qua duursport aanraadt om variatie te zoeken in de keuze van het parcours en inspanningen. Ik heb een succesvolle ablatie ondergaan (atriumfibrillatie) en ben terug intensief aan het fietsen (5 u/week).

Naar wat moet er precies gestreefd worden:

-          Vermijden van te lange periodes met lage eentonige hartslag?

-          Vermijden van te lange periodes hoge hartslag?

-          Zoveel mogelijk afwisseling tussen hoge en lage hartslag?

 

Ik wens jullie overigens nog te bedanken voor dit forum. Als onervaren ‘hartpatiënt’ duiken er haast wekelijks kleine en grote vragen op waar de normale huisarts niet altijd een antwoord op heeft en waarmee ik bij de cardioloog niet altijd terecht kan.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


3 REACTIES

  • R J avatar
    Sorry verkeerd gepost....

    0
  • R J avatar
    Zijn angina achtige klachten bij laag hb het zelfde als bij verstopte aderen?En belangrijker : zijn risico,s het zelfde : bijv hartinfarct.? Waar is een grens?Dat lijkt voor de handliggend omdat het hart in beide gevallen te weinig zuurstof krijgt. In mijn geval kreeg ik bij Hb 5,4 en iets daarboven bij wandel inspanning druk op de borst en gelijktijdig ook soortgelijke pijn in mijn bovenbenen. Laatst gemeten hb top was 8,5 maar is nu na 19 dagen weer gedaald naar 7,4. Ik heb nu geen klachten, ook niet bij een uur cardio met hartslag op 120-125. Mij hb zal komende weken tgv rectaal bloedverlies weer verder dalen, en vroeg of laat duiken dus weer de angina achtige klachten op.Ik wil graag nog blijven sporten, vooruitlopend op de operatie, maar is dat nog verantwoord en zo ja tot welk nivo hb dan? Of gewoon doorgaan en stoppen als de klachten komen?Ik begreep dat tot een Hb van 6 geen maatregelen neemt. Deze website is overigens een goed idee, maar geeft ook wel voer voor discussie.

    0
  • L D avatar
    Dank voor uw waarderende woorden over onze website.Ik ben geen sportfysioloog, maar wat we er van weten suggereert om lang-bestaande patronen van eentonige, verhoogde hartslag te vermijden. Bijvoorbeeld, 3 maal per week telkens 10 km hardlopen a 1 uur, lijkt meer kans op boezemfibrilleren te geven. Interval-training, dan weer eens maximaal, dan weer herstel-training of interval-training werkt dan beter.Af en toe 2 uur monotoon fietsen is natuurlijk geen probleem, maar telkens het zelfde rondje zou beter vervangen kunnen worden door lange-duur training, dan weer interval of snel rijden.Anders adviseer ik u een sport-arts.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy