// Zorg algemeen

Dubbele venauwing in de aorta.

Sinds 2 jaar heeft mijn echtgenote de diagnose: een dubbele vernauwing in de aorta (1 hoog en 1 laag).(claudicatio intermittens).
Gevolg heel veel problemen met lopen, max. 350 a 400 mtr. op de looopband bij de fysio en 4 a 5 min. fietsen. 1 maal per week.
In huis kan ze kleine klusjes doen, maar heeft heel veel last van haar benen. Etalage benen. Dit gaat zowel over dag als s'nachts gepaard met heel veel kramp in de voeten, benen en liezen.
Ze kan geopereerd worden, maar het advies van haar behandelaar is, zolang er geen problemen zijn met de organen, het niet te doen. Want het is zeer risicovol.
Graag wil ik van u nadere info/advies hoe verder te handelen. Zo door gaan, wel opereren, meer fysio, etc.

Bij voorbaat dank !!

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


3 REACTIES

 • H P avatar
  Wat naar dat uw echtgenote zoveel klachten heeft. Ik zou varen op het advies van haar behandelende vaatchirurg. Wat Hartvolgers betreft is de situatie t.o.v. vorig jaar (toen u ook een vraag over dit onderwerp stelde) niet veranderd: het is nog steeds een forum voor hartpatiƫnten waar cardiologen eventuele vragen beantwoorden. Voor vaatchirurgische problemen in de buik en de benen moet ik u helaas verwijzen naar een vaatchirurg.

  0
 • E V avatar
  Jammer dat b.v. aneurysma WEL wordt besproken en de vernauwing (verkalking de z.g.n. claudicatio intermittens) NIET. Dat een vaatchirurg daar direct bij is of wordt betrokken is mij duidelijk, maar werken de diverse artsen niet multidisciplinair......? Op de landelijke vaatdag van de Hart&vaatgroep (7 nov.2015 in het Erasmus R'Dam) werd er door diverse medici gesproken EN vragen van patiƫnten beantwoord..........Dank voor een eventuele reactie. Evert F.J,.

  0
 • H P avatar
  Uw echtgenote heeft gezien haar klachten waarschijnlijk aortavernauwingen in de buik. Deze afwijking wordt niet door een cardioloog of hartchirurg behandeld. Met deze aandoeningen houdt een vaatchirurg zich bezig. Hart.volgers is op dit moment nog een forum voor hartpatienten, waar geen vaatchirurgen bij betrokken zijn. Via dit forum kan op uw vraag dus (nog) niet door een ter zake deskundige professional behandeld worden. Ik adviseer u hierover een vaatchirurg te raadplegen.

  0

Je moet Inloggen om te reageren