// Zorg algemeen

dubbele hartslagen, druk bovenin borst

Vorig jaar heb ik last gehad van een ritmestoring en ben ik uitgebreid onderzocht in het Catharinaziekenhuis te Eindhoven. Ondanks dubbele hartslagen, bleek er toch niets aan de hand met mijn hart. Afgelopen woensdag ben ik naar de huisarts geweest, omdat ik weer dubbele hartslagen had (en nog heb) en druk onder de keel. De huisarts heeft een ECG gemaakt en zag de dubbele hartslagen hierop, ook merkte hij op dat mijn hartslag nogal traag was en het een"interessant"ECG was. (De bovendruk van mijn bloeddruk was 160) Hij heeft een cardioloog geconsulteerd en deze zei, dat het niets ernstigs was. Vandaag heb ik een stukje gelopen en kreeg, buiten de dubbele hartslagen, weer druk op de keel onder het slikgedeelte (kuiltje), werd wat duizelig en heb last van pijn in mijn linkerarm en enigszins aan het linkerschouderblad. Wat moet ik hier nu mee? Men gaat straks nog denken dat ik een hypochonder ben. Ik ben behoorlijk beperkt in mijn dagelijkse beslommeringen en heb toch ondanks de onderzoeken het idee dat er iets niet goed is. Ik slik medicijnen tegen een hoog cholesterolgehalte en een lichte bloedverdunner na een stolseltje in mijn oog een aantal jaren geleden. Mijn moeder was ook vaatpatient (trombose) en heeft ook een infarct gehad. Heel graag Uw visie, wat ik nu moet doen.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Maakt u zich in de eerste plaats geen zorgen over stolseltjes en bloedvaten. Uw klachten hebben daar niets mee te maken. Uw klachten passen helemaal bij die overslagen. Deze overslagen zijn inderdaad niet gevaarlijk of ernstig; ze kunnen wel heel hinderlijk zijn.We weten dat ze periodiek optreden, dus soms wel en soms niet.Als u er heel veel heeft, dan kan katheter-ablatie u uitkomst bieden. In het Catharina-ziekenhuis worden heel veel mensen met veel overslagen hiervoor behandeld. Als het er niet zo veel zijn (minder dan 2000 per dag) dan wordt het lastiger en kunnen medicijnen gebruikt worden,Maar, nogmaals, maakt u zich vooral geen zorgen.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy