// Zorg algemeen

Drukverband na ablatie

Ik heb onlangs een ablatie gehad.

De wond in mijn liezen werd gedurende 6 uur dichtgedrukt d.m.v. Een drukverband met daaronder een rubber balletje met een doorsnede van ca. 6 cm.

Ik heb dat als zeer pijnlijk ervaren. Nadat het drukverband met balletjes verwijderd was, heb ik lange tijd een "dood" gevoel in mijn benen gehad. Alsof zenuwen en spieren afgebonden waren.

De week erna heb ik nog heel veel pijn gehad en een soort lam gevoel in mijn benen, waardoor lopen bijna onmogelijk was.

Is er een andere minder belastende pijnlijke mogelijkheid?

Heeft iemand ook deze ervaring, of ervaring met een ander drukverband?


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


3 REACTIES

 • F P avatar
  In het verleden heb ik diverse hartkatheterisatie en ablaties gehad en is in alle gevallen een gewoon drukverband gebruikt, waardoor je een aantal uren niet uit je bed mocht en plat op je rug moest blijven liggen. Dat laatste vond ik altijd het ergste.Maar bij al die 10 tot 12 keer hebben ze nog nooit een rubber balletje gebruikt. Ik kan me heel goed voorstellen dat dit leidt tot de klachten die jij beschrijft. Ook hebben ze 2 keer gebruik gemaakt van de behandeling zoals heeft beschreven. Maar ik heb me laten vertellen dat die alleen maar gebruikt kunnen worden als ze maar in èèn lies een katheter gebruiken. Bij een ablatie waar ze vaak in beide liezen prikken, wordt dit uit veiligheidsoverwegingen niet gedaan. Dit omdat ze dan 90 dagen daar niets meer kunnen doen.Flinke blauwe plekken heb ik er altijd wel aan overgehouden, maar daar heb ik nooit last van gehad.

  0
 • R Y avatar
  Bij mij hebben zij op 10-11-2016 via mijn lies een hartkatheterisatie uitgevoerd dit onderzoek heeft 1,5 uur geduurt er is bij mij na dit onderzoek een Angio-seal (vaatafsluitsysteem) die na ongeveer 90 dagen oplost is geplaatst daarna een speciale pleister met een druk/luchtballonnetje geplakt die door middel van een spuit op druk gebracht wordt daarna twee uur plat liggen.De verpleger heeft de druk na twee uur verlaagt en en daarna mocht ik weer even uit bed moest nog wel een nachtje blijven en de volgende morgen mocht de pleister er weer af heb er alleen een gigantisch blauw plek aan overgehouden die nu pas weer weg is heb verder niet veel klachten gehad.

  0
 • H H avatar
  Een zeer vervelende en pijnlijke ervaring, een drukverband is een normale manier om na een ablatie de wond in de lies te sluiten, de duur van het drukverband hangt af van de dikte van de gebruikte catheters. Het gebruik van de door u beschreven rubber bal ken ik als iets wat voorheen wel eens gebruikt werd maar juist vanwege de door u beschreven klachten niet vaak meer toegepast wordt. Benieuwd of andere gebruikers van dit platform betere ervaringen hebben en deze met u willen delen. groet

  0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy