// Zorg algemeen

druk op borst en extreme vermoeidheid

Goedenavond,

Ik ben nieuw op dit forum, moeder van 2 dochters, getrouwd en 43 jaar. 3 weken geleden met ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis i.v.m. boezemflutter. Dit is 4 jaar geleden al een keer eerder gebeurd, toen na cardioversie mijn hartslag teruggezet. Omdat er geen oorzaak gevonden was toen, ben ik na nog een laatste controle niet meer bij cardioloog geweest en heb ik geen medicijnen gekregen. Tot 3 weken geleden dus mijn hartslag fluctueerde tussen de 150 en 270 en mijn bloeddruk extreem laag werd, zo laag dat ik bijna wegviel. In het ziekenhuis kreeg ik betablokkers en toen ging mijn hartslag gelukkig uit zichzelf weer terug.

Sindsdien slik ik Metoprolol retard 50 en heb ik bijna constant een druk op mijn borst.  Bij inspanning maar ook als ik in bed lig. De druk is niet heel pijnlijk, maar wel erg vervelend. Het lijkt alsof ik een 'aanval' van boezemflutter heb,  maar dat dit dus nu onderdrukt wordt. Daarbij ben ik extreem moe, dit lijkt ook wel met de dagen erger te worden. Bij inspanning heb ik het snel erg heet en zweet me een ongeluk. Kortom, ik voel me belabberd. Volgende week dinsdag moet ik voor een controle en ECG naar de cardioloog, maar ik wil echt meer onderzoeken om uit te zoeken waar dit vandaan komt. Hoe kan ik dit het beste aanpakken en naar welke onderzoeken kan ik dan het beste vragen?

Alvast heel erg bedankt voor jullie antwoord! Groeten,


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • H V avatar
    ik herken de druk op de borst alsof er een flinke steen in je borst zit. Kortademig, snel vermoeid bij de geringste inspanning. Transpireren. Heb het gevoel alsof het middel erger is dan de kwaal. Ook ik gebruik metropolol samen met flecainide.

    0
  • P V avatar
    Een boezemflutter is een kringstroom die snel ronddraait in een van de boezems, meestal de rechter. Een flutter in de boezem hangt vaak samen met fibrilleren in de boezems. Een specifieke oorzaak voor een flutter, en ook fibrilleren, is meestal niet te vinden. Factoren die een rol spelen zijn leeftijd, hoge bloeddruk, overgewicht en andere hartziekten. Een flutter is, itt fibrilleren, vaak moeilijk met medicijnen te voorkomen of te behandelen; vaak kiezen we er bij een flutter al vrij snel voor een catheterablatie, in dit geval een vrij makkelijke en risicoarme behandeling, met een heel grote kans op succes. Een nadeel is dat bij sommigen mensen, als de flutter eenmaal weg is, het fibrilleren de kop op steekt. Bespreek dit volgende week met Uw cardioloog, succes.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy