// Zorg algemeen

Dromen

Na mijn hartstilstand en daaropvolgende geslaagde reanimatie ben ik heel veel gaan dromen. Zijn geen angstige dromen, maar over vooral dagelijkse zaken. Is hier een verklaring voor? Heeft dat te maken met    de gevolgen van een reanimatie?

Slik ook de nodige medicijnen en heb een ICD.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


5 REACTIES

 • B L avatar
  Bedankt voor de tip. Ik slik inderdaad Bisoprolol en zal mijn cardioloog vragen over het vervangingsmiddel atenolol.

  0
 • A P avatar
  Ik ben hooggevoelig. dit was ik al voor mijn bijna dood ervaring.Na mijn bijna doorervaring: Ik krijg niet zo zeer dromen, maar ik krijg filmpjes door. Filmpjes die betrekking hebben op personen die mij ter harte gaan. Ook krijg ik zo nu en dan een flash-back over een mare gebeurtenis in mijn eigen leven.Ik gebruik enalapril/hydro T 20/12, 5 mg, Irbesartan 300mg, metoprololsucc ret t 100MG, Clopidogrel 75mg,Ik ben hiervoor in therapie geweest. Maar dat help niet echt.

  0
 • L D avatar
  Fijn voor u dat die narre dromen over zijn na de overstap naar atenolol.Ik hoop dat andere mensen die last hebben van dromenook profijt hebben van uw ervaring.

  0
 • H x avatar
  Ik ben overgestapt van metropolol naar atenolol, idd ivm nare dromenElke morgen wakker worden met een onrustig en naar gevoel is geen pretje,kon me soms de droom niet eens herinnerenOok last gehad van hallucinaties snachts,heel vreemd allemaalIk heb begrepen dat metoprolol de hersenen-bloed barrière kan "binnendringen" en dat je daarom deze reactie kan krijgenNu met atenolol geen last meer

  0
 • L D avatar
  Dat is een heel vervelend probleem.De kans is heel groot dat u een beta-blokker gebruikt, zoals metoprolol, bisoprolol. Deze medicijnen kunnen als bijwerking dromen geven, en meestal geen leuke dromen. Ik heb nog nooit gehoord dat een hartstlistand reanimatie op zich zelf kan leiden tot dromen, behalve dan dat zo'n ervaring een grote impact op iemands leven heeft.Mijn vorostel zou dan ook zijn om te bespreken met uw cardioloog of u wwn beta-blokker gebruikt en of daar een alternatief voor is. Als het probleem meer met trauma-verwerking te maken heeft, dan is begeleiding bij medische psychologie vaak van grote waarde.

  0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy