// Zorg algemeen

Dress Red Day

Is er een relatie tussen vrouwen in de overgang en hartritmestoornissen?

Ik heb een aantal ablaties gehad omdat ik een flutter(s) en boezemtachycardie heb gehad. Kan je door de overgang hier meer last van hebben of invloed op hebben? Kan je door de overgang meer last hebben van extrasystolen?

Is er een relatie tussen een hoge bloeddruk en ritmestoornis? Klopt het dat ik een hoge bloeddruk had met een flutter? Of heeft dit geen invloed op elkaar?

Met de overgang kan je last hebben van transpireren, dat kan toch ook met hartproblemen? Hoe weet je dan waar het vandaan komt? Is het de overgang, de hartproblemen of de medicatie? Ik vind het duidelijk lastig om het te verklaren. Kan je hiermee helpen om wat duidelijkheid te scheppen?

Ennuh, ook dit jaar doe ik mee op 29 september in het rood. U ook?


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • J W avatar
    ,Er is zeker een relatie tussen overgang en hartritmestoornissen. Door de wisselende hormoonspiegels gebeurt er veel in het (vrouwen)lichaam. Je kunt onder andere wisselingen krijgen in je bloeddruk die weer gerelateerd zijn aan de gevoeligheid voor het optreden van ritmestoornissen. Dit kan variƫren van "overslagen" tot echt een wat langer durende verhoogde hartslag. Ook veranderd de motoriek in de bloedvaten waardoor je opvliegers kunt krijgen of pijn op de borst. Heel vaak komen overgangsklachten dus tot uiting in het hart en/of de bloedvaten! Dit is dus een gevolg van de wisselende hormonen en niet zozeer dat er een daadwerkelijk een probleem is met de hartspier zelf. Toch is het verstandig dat als je veel klachten erv dit te bespreken met je huisarts want het blijft belangrijk om uit te sluiten dat een onderliggende hartziekte niet de oorzaak is van je (overgangs)klachten! Ik geef toe dat het verwarrend is! En ja! Ik ben uiteraard in het rood de 29e!hartelijk groet

    0

Je moet Inloggen om te reageren