// Zorg algemeen

Draden na hartoperatie

Ik heb regelmatig last van de draden die zijn geplaatst na mijn hartoperatie, is dit normal ik heb dan het gevoel dat alles aan beiden kanten trekt en geeft een beurs gevoel als of je een stomp op de plek gekregen heb. Soms na het dragen van een bepaalde bh wordt de pijn ernstiger is dit een normale complicatie van de draden.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • s v avatar
    De operatie heeft 4 jaar geleden plaats gevonden. De test mbt zuurstof naar het hart hebben inmiddels plaats gevonden en er is niets mis met mijn hart. Waarschijnlijk is dan de enige optie de draden laten verwijderen. Bedank voor de snelle reactie ik zal dit antwoord in overweging nemen.

    0
  • N V avatar
    Dank voor het bezoeken van hartvolgers. Om een goed antwoord te geven op je vraag is het eigenlijk interessant te weten hoe lang de operatie geleden is. Het is namelijk zo dat de eerste 6 maanden met uitloop tot 12 maanden het litteken of de borstwond trekkerig, doof, of overgevoelig aan kan voelen. Ook klachten van pijn en trekken worden veel benoemd. Als de operatie langer is geleden en de klachten houden nog altijd aan, is het van eerste belang te beoordelen door de cardioloog of hartchirurg of er geen sprake is van bijvoorbeeld zuurstofgebrek aan het hart na de operatie. Dit kan eenvoudig door een ECG te maken of een fietstest te doen. Als dan blijkt dat de klachten inderdaad veroorzaakt worden door de staaldraden is het een optie de draden te verwijderen en te observeren of de klachten dan verdwijnen. Dit is in ongeveer 80 tot 90 procent van de patienten het geval. Hopende je vraag zo voldoende te hebben beantwoord. , ,

    0

Je moet Inloggen om te reageren