// Zorg algemeen

Draadloze pacemaker

In welk ziekenhuis (in Nederland, Belgiƫ of Duitsland) heeft men de meeste ervaring met het inbrengen van een draadloze pacemaker? Gebeurt het inbrengen van een draadloze pacemaker tijdens een dagopname?Niet iedereen die een pacemaker krijgt, schijnt ook in aanmerking te komen voor een draadloze pacemaker. Wanneer komt men wel en wanneer komt men niet in aanmerking voor een draadloze pacemaker (gegeven het feit dat er wel een pacemaker moet komen)?Kan bij patiƫnten met een draadloze pacemaker wel een MRI worden gedaan?Dank voor de beantwoording.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    De draadloze pacemaker is een interessante ontwikkeling die nu nog in de onderzoeksfase is.Van de traditionele pacemakers bestaan er 3 types: met 1, 2 of 3 draden naar het hart. De draadloze pacemaker is alleen een vervanging voor de 1-draads-pacemaker, en zeker niet voor de andere typen. In de praktijk betekent dit eigenlijk dat alleen mensen met permanent boezemfibrilleren (boezemfibrilleren dat "geaccepteerd" is en nooit meer weg gaat), die ook een pacemaker nodig hebben vanwege een te trage hartslag, in aanmerking komen. De techniek staat niet stil en ik verwacht dat over enkele jaren er een uitbreiding komt, zodat ook de de 2 of zelfs 3-draads pacemakers vervangen kunnen worden.In het AMC in Amsterdam, het ziekenhuis in Nieuwegein en in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven is ervaring met deze nieuwe techniek.Omdat er geen draden gebruikt worden is de MRI theoretisch geen probleem. Echter, de ervaring is nog summier.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy