// Zorg algemeen

Dotteren en conditie

Op 7 december werd d.m.v. katheterisatie geconstateerd dat ik 2 of 3 vernauwing heb in de LAD ader.

Cardioloog heeft besloten om te dotteren en geen bypass uit te voeren.

Voor die tijd deed ik drie maal per week sporten maar sta nu op non-actief.

Mijn vraag is of dat een dotterbehandeling veel invloed heeft op je conditie.

Dat ik weer moet opbouwen snap ik maar lever je veel in door het dotteren?


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


5 REACTIES

 • A M avatar
  Ben inderdaad weer gemotiveerd. Alles is goed en volgens plan verlopen. Tijdens de hele behandeling krijg je info wat ze aan het doen zijn. Je voelt af en toe wat druk op de borst maar verder geen pijn of i.d.. Uiteindelijk 3 stents gezet met een totale lengte van 7cm en de stents in diverse diameter(?). Met een plug afgesloten dus maar 1 uurtje plat. Verder een uitstekende verzorging door de verpleging. Veel aandacht, vriendelijk etc. etc.. Ook complimenten voor de cardioloog en assistenten want het was een lastige vernauwing.We kunnen nu de draad weer oppakken en weer aan de conditie gaan werken want daar heb ik toch wel het nodige ingeleverd.

  0
 • C H avatar
  Veel succes! Ik ben benieuwd naar uw ervaring

  0
 • A M avatar
  Inderdaad, toch een beetje opgewonden. Maandag opname en dinsdagochtend dotteren.Ik was het wachten helemaal beu en we vertrouwen er op dat alles goed gaat uiteraard.

  0
 • Y v avatar
  laat u niks wijsmaken! Gewoon verstandig kiezen voor moderne oplosbare stents. Afgelopen 7 jaar als optie getest !!!! U bent doe welkom bij Erasmus mc (dijkzigt) , St Nieuwegein en dependence Gooi e.a. In 2013 bij lumc nog onmogelijk, welicht daar nog steeds geen optie ( ze lopen daar zwaar achter). Veel succes!

  0
 • C H avatar
  De conditie moet inderdaad weer opgebouwd worden, maar niet voor iedereen is de achteruitgang in conditie hetzelfde. Voor iemand die jonger is en een goede conditie heeft zal het opbouwen vanzelfsprekend gemakkelijker gaan dan voor een oudere, minder vitale persoon.Als de dotterbehandeling geslaagd is en er zijn geen andere problemen aan het hart of de hartspier, is het in principe niet de bedoeling dat je blijvend veel inlevert aan conditie.Begrijp ik het goed dat u nu niet meer in staat bent te sporten vanwege de klachten die u heeft? En voor wer staat de behandeling gepland?

  0

Je moet Inloggen om te reageren