// Zorg algemeen

Doodsangst voor hartoverslagen

Hoi,

Ik heb 4 jaar geleden voor het eerst hartoverslagen gehad. Na 1,5 jaar aan holters en onderzoeken is gebleken dat ik 15.000 overslagen per dag had, elke dag. Dit is middels een ablatie door Dr. verholpen. Een aantal maanden na de ablatie ben ik zwanger geraakt van mijn tweede kindje. Toen begon alle ellende met overslagen opnieuw. Nu 2 jaar na de geboorte van mn 2e kindje, is het eindelijk weer wat rustiger in mijn borst. Maar nu komt het:

Ik heb sinds een aantal maanden maximaal 10-15 overslagen per dag, maar nu komt mijn grote angst hiervoor. Deze overslagen zijn zo hard en tijdens het overslaan krijg ik ook steken in mn hart of tenminste in nabijheid van mijn hart en hevige druk op de borst. Er is ook een hele lange pauze te voelen tijdens een overslag waarna een hele harde dreun volgt en het voelt alsof mijn hoofd tussen twee bekkens geslagen wordt. Hierdoor zie ik een seconde zwart voor ogen waarna de angst begint.. Ik ben doodsbang om hierdoor een hartstilstand te krijgen of door de druk van die harde slag een hersenbloeding i.o.d. Kunnen jullie mij a.u.b. van mijn angst af helpen door geruststelling of o.i.d.???


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Eerst wil ik zeggen dat ik het erg goed vind dat u zo openlijk over die angst spreekt, en ook weet dat het meer over de angst gaat en niet over de overslagen.U beschrijft heftige klachten van overslagen. U heeft er 10-15 per dag en dat is geheel normaal. Het gaat dus niet om de overslagen op zich, want ieder mens heeft ze, maar over de manier waarop u ze erv.Ik kan niets anders dan herhalen dat het echt ongevaarlijk is. U voelt niet de overslag, maar u voelt de eerste normale slag. U krijgt daar helemaal niets van, ook geen hersenbloeding of hartstilstand, en het is ongevaarlijk.Als u de angst niet onder controle krijgt dan adviseer ik u om daarvoor een psycholoog te bezoeken. Deze angst heeft een grote invloed op uw leven en is niet weg te nemen door de overslagen te behandelen.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy