// Zorg algemeen

Diverse rond ablatie

Beste dr. ,

Binnenkort wordt ik opgenomen voor een mogelijke ablatie echter na veel nalezen op jullie site heb ik toch nog een aantal vragen.

Enige tijd geleden vroeg iemand waar deze patiënt het beste geholpen kon worden en u adviseerde Eindhoven, Antonius en Zwolle. Echter vroeg ik mij af wat de status is van Vumc of bijvoorbeeld Olvg in Amsterdam. Ik ben overigens patiënt in Vumc.

Mijn tweede vraag gaat over het feit dat men de slagingskans schat op 30% maar pas waarschijnlijk na 3 ablatie behandelingen, tevens is het zou dat men sinds kort er achter is gekomen dat ik ook nog Arvc heb dus vroeg mij af of dan hier ook nog rekening mee gehouden moet worden, en of hier nog eens naar gekeken moet worden of Arvc is toegenomen.

En mijn volgende vraag gaat over het feit dat ik op dit moment vanwege het boezemfibrilleren ( ik heb al 27 cardioversies gehad sinds 2011) ik 75 mg atenol moet slikken en 0.125mg digoxine. Echter trillen mijn armen en benen heel erg dus vroeg mij af of dit een bijwerking zou kunnen zijn van de atenolol. En bestaat hiervoor nog een alternatief.

Wel heb ik 2 jaar amiodarone geslikt echter raakte mijn schildklier van slag waardoor ik boezemfibrilleren heb en nu ook prednison moet slikken. Tevens heb ik in het verleden ook sotalol geslikt te weten 180 mg echter ook zonder dat het boezemfibrilleren ging stoppen.

Wat mij ook opviel op jullie site is een stuk wat u in het voorjaar van 2016 geschreven heeft over verbindweefseling in het hart en ik vroeg mij af of dit al in ons land onderzocht kan worden.

Mijn laatste vraag gaat over het volgende zoals ik hiervoor geschreven heb, vraag ik mij af of er als resultaat van de 27 cardioversie nog schade kan zijn aan je lichaam. Ik heb namelijk sinds een cardioversie in 2015 last gekregen van “Syndroom van Tietze” en gedeeltelijke gezicht uitval bij bepaalde houdingen en tijdens lopen, zittend nemen de klachten af.

Alvast bedankt voor uw reactie, groet


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • L 6 avatar
    , ik zou graag met jou in contact komen. Ik heb ook ARVC en in 2009 2x een ablatie gehad in het Maastricht UMC+ (veel ervaring ablaties) ivm kamerritmestoornissen. Sinds 2010 een ICD, inmiddels mijn 2e.Groet,

    0
  • L D avatar
    Ik hoop dat het goed duidelijk is dat deze website niet bedoeld is om specifieke adviezen te geven aan individuele patiƫnten. Ik heb nooit de indruk willen wekken dat het ene ziekenhuis beter is dan het andere. Deze ziekenhuizen zijn genoemd in de context van het feit dat ziekenhuizen die een behandeling vaak uitvoeren vaak ook goed zijn in die behandeling en dat daar de wachttijden ook korter zijn.Ik mag en kan u niet via deze website adviseren om te kiezen voor de ziekenhuizen. Dat kan alleen als de medische feiten in detail bekend zijn en alleen als dat in de rust van een spreekkamer wordt besproken.Ik kan, omdat ik uw gegevens niet ken, dan ook niets zeggen over die kans van 30%.U heeft vervelende bijwerkingen van alle medicijnen die bij u gebruikt kunnen worden; dan is serieus overwegen van een ablatie natuurlijk logisch. Als het boezemfibrilleren zo hardnekkig is, dan is de kans op een succesvolle ablatie lager, maar het getal 30% zou ik niet kunnen en willen gebruiken. Verbindweefseling van de boezem zien we vaak bij mensen in uw situatie. Dat kun je niet van buitenaf zien; dat kun je alleen zien als je tijdens een ablatie het hart onderzoekt.Zo kan ik u ook niet adviseren over atenolol; daarvoor is veel meer kennis van uw medische situatie nodig.Dergelijke cardioversies zullen geen schade aan uw hart geven, en leiden niet tot het syndroom van Tietze.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy