// Zorg algemeen

Diverse hart klachten

Hallo ik heet en heb al jaren diverse hartklachten.

Heb al een aantal stends, een te trage hartslag dan weer veels te snel, diverse medicatie (zie lijst).

Onlangs bloedonderzoek gehad, en een van de waardes viel mij op NT-pro bnt, die was erg omhoog gegaan, en mijn vraag is dan ook wat dit inhoud.

Standaard waarde = 12

was bij mij 13 en sinds 3 maanden opgelopen naar 21.

Ben heel gouw moe, werk nog maar 2 a 3 uurtjes per dag na zon ochtend val ik ook vaak in slaap van de vermoeidheid.

Kunt u mij iets meer vertellen over die NT-pro bnt waarde.

 

Met groet


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L avatar
    Het is vanaf deze positie onmogelijk om op uw specifieke probleem in te gaan, maar ik zal proberen er in z'n algemeenheid iets over te zeggen.Het BNP (B-type natriuretisch peptide) zegt iets over de "rek" op de hartkamer. Als het BNP verhoogd is, dan is het hart iets overrekt wat kan duiden op te veel vocht vasthouden, zoals dat o.a. bij patienten met hartfalen kan gebeuren. Dit hartfalen kan ontstaan omdat het hart ergens door beschadigd is geraakt, zoals een hartinfarct, en daardoor het bloed niet voldoende kan rondpompen, daardoor stijgt de druk in het hart, raakt het hart wat overrekt en het BNP gaat stijgen, enzovoort.Wat bij u de oorzaak is van de BNP-stijging kan alleen uw eigen cardioloog u vertellen.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy