// Zorg algemeen

Dikke/ gezwollen bovenlip na ablatie

Geachte lezer,

Gisteren ben ik in het Catharina Ziekenhuis geweest voor een AVNRT ablatie. Dr.  was mijn behandelend arts. Ik ben erg onder de indruk van de wijze waarop ik behandeld ben. Zo kundig, aardig en menselijk (waarover ik graag op een later moment eens wil schijven op dit forum). Ik heb alleen een vraagje. Nadat ik gisteren thuiskwam begon mijn bovenlip op te zwellen. Ik had tot dan toe verder niets (na de behandeling alleen een broodje op de HartLounge) gegeten of gedronken. Op dit moment heb ik dit nog steeds. Ik heb dat eigenlijk nooit dus misschien heeft het iets met de behandeling te maken. Of met eventuele stoffen die er toegediend zijn (allergische reactie). Maak me er geen zorgen over maar misschien herkent u dit?

Nogmaals mijn dank voor alles.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • W P avatar
    Thanks voor uw reactie. Het was heel raar, heb het nooit eerder gehad.. Zaterdagavond voelde ik dat het weg was. Nu moet ik maar gaan afwachten. Ik voel me best oké, helaas heb ik nog wel regelmatig van die vervelende overslagen/ rommels en m'n hartslag komt bijna niet onder de 100 (vermoeiend). Ik wacht af. Nogmaals mijn dank.ps. ik heb een stukje geschreven voor het clubblad van de atletiekvereniging (waar ik altijd les heb gegeven) welke ze gaan plaatsen. Vooral om mensen bewust te maken van hartritmestoornissen op jonge leeftijd. Groet,

    0
  • L D avatar
    Dank voor de aardige woorden! We hebben tijdens de ingreep 1 middel toegediend: we hebben ' isoprenaline' toegediend in de test-fase na de ablatie. Dat is een soort adrenaline-achtige stof waarmee het opwekken van ritmestoornissen wordt vergemakkelijkt. Ik heb nog nooit gehoord dat iemand daar allergisch op reageert, maar alles kan. Wat dan ook nog gek is, is de lokale reactie. Ik had dan eerder verwacht dat er een mee algemene reactie zou optreden, zoals de huid. Bij sommige ablaties hebben we Rontgen-contrast nodig, maar dat geldt niet voor de ablatie die we bij jou gedaan hebben. Ook al waas het een allergische reactie, dan zal dat inderdaad zo overgaan.Ook ik ben benieuwd of andere mensen dit na een ablatie hebben gemerkt.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy