// Zorg algemeen

digoxine en operatie heupprothese

Binnen nu en een half jaar word ik geopereerd ivm totale revise van mijn heupprothese.
Ik zie hier vreselijk tegenop nu ik Digoxine 125 gebruik ivm hartritmestoornissen, die gelukkig
nu wel goed onder controle zijn. Op internet lees ik veel over Digoxine en dat het best een gevaarlijk middel is (overlijdenskans is groter).
Ook lees ik dat er tijdens of na een heup operatie veel vaker een hartaanval voorkomt ivm groot bloedverlies.
Het liefst laat ik mij van de operatie lijst afhalen maar altijd pijn hebben en afhankelijk zijn is ook
geen pretje.
Het is pas over een paar maanden maar ben er elke dag mee bezig en ben vreselijk bang….
Kunt u mij geruststellen?

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • P T avatar
    Vervelend voor u dat u zich zo'n zorgen maakt. Ik begrijp uit uw verhaal dat u zich zorgen maakt over de digoxine en over de heupoperatie. Digoxine of lanoxin is een medicijn dat geregeld voorgeschreven wordt door hartspecialisten bij bepaalde hartritmestoornissen. Er is uitgebreide ervaring met dit medicijn dat het hartritme vertraagt (prettig effect bij een te snel hartritme) en ook een positief effect heeft op de knijpkracht van het hart. Op basis van die uitgebreide ervaring weten we dat digoxine een zeer effectief medicijn kan zijn, zoals u zelf ook al ervaren heeft. Als het gebruik van digoxine onder de controle blijft van een arts, is het ook een relatief veilig medicijn. In ieder geval is het belangrijk dat de nierfunctie en stoffen in het bloed als kalium in de gaten worden gehouden en binnen de norm blijven. Verder is het risico op een complicatie bij een heupoperatie in de vorm van een hartaanval over het algemeen klein.Ik hoop dat u dat al wat geruststelt. Succes.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy