// Zorg algemeen

diastolisch hartfalen

4jaar geleden is bij mij diastolisch hartfalen vastgesteld.Daarvoor slik ik metoprol200,amlodipine5 mg en irbesartan 300 mg.Hierdoor is de veel te hoge bloeddruk (114 - 240 )goed verlaagd,en de te hoge hartslag ook Door de bijwerkingen heeft de huisarts de metoprolol verlaagd van 200 naar 100 mg, met als gevolg regelmatig onwel worden en bloeddrukvallen.na opname heeft de cardioloog de metoprolol weer vehoogd.Nog steeds heb ik veel last van bijwerkingen .Zou. het zo zijn dat het verminderen van de metoprolol te snel is afgebouwd?In 1. keer van 200 mg naar 100 mg?

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


3 REACTIES

 • L avatar
  Dat is niet geheel duidelijk. Diastolisch hartfalen komt heel veel voor en heeft ook zeer wisselende uitingsvormen, van heel mild tot heel ernstig. Het zou best zo kunnen zijn dat onder invloed van de medicijnen die u krijgt, het hart zich zelfs wat verbetert. Het is aan te raden om u te laten vervolgen door een cardioloog. Als de situatie na verloop van een paar jaar stabiel is, kan hij u terugverwijzen naar de huisarts.

  0
 • C S avatar
  heel erg bedankt voor uw reactie.Diastolisch hartfalen zou een progressieve aandoening zijn lees ik meerdere malen maar nu ik hiervoor meerdere medicijnen slik is de bloeddruk en hartslag flink gedaald.Dan zou dit proces. toch stoppen of vertragen?Hoe zit dit nu eigenlijk?

  0
 • L avatar
  De huisarts heeft de metropolol verlaagd vanwege bijwerkingen. U vertelt dat u daarna onwel werd en ook weer opgenomen bent. Als metroprolol tot vervelende bijwerkingen leidt, dan kan dit middel meestal ook worden omgezet in een ander middel.Dat het verlagen van de dosis uw klachten heeft laten ontstaan, is mogelijk. Het zou kunnen dat er een ritmestoornis of een te snelle hartslag is ontstaan, maar dat blijft gissen vanaf achter dit scherm. Uw vragen zou ik zeker nog een keer voorleggen aan uw eigen cardioloog.

  0

Je moet Inloggen om te reageren