// Zorg algemeen

DIAGNOSE: AANNEMELIJK HARTINFARCT

Beste heer/mevrouw,

Maandag 19-10-2015.
Om een uur of 7 werd ik wakker met pijn tussen mijn schouderbladen, niets meer en niets minder. Toch in de auto gestapt om te gaan werken maar na een half uur werd ik gek van de pijn. Net als bij kou op je spieren of erge spierpijn tussen de schouderbladen. Even later rond 7.45uur / 8.00uur kreeg is een zweetaanval en mijn linkerhand voelde ook wat koud aan. (Terugdenkend had ik ook heel de ochtend een onrustige arm (links), hij kon niet stil blijven liggen, iets in mijn hoofd wilde dat het ging bewegen. (Overigens geen pijn op de borst en dat van die arm deed ook geen pijn of iets)

Ik vertrouwde het niet helemaal en ben langs de huisarts gegaan en die heeft na het luisteren van hart (geen gekke dingen) en het meten van mijn bloeddruk (ook goed) mij doorgestuurd naar het ziekenhuis om direct bloed te laten prikken, het was inmiddels een uur of 10.30uur. (aankomend bij de huisarts waren de klachten (pijn en zweetaanval allen verdwenen)

Inmiddels weer een half uur thuis belde de huisarts dat de bloedwaardes niet ok waren en ik moest mij direct melden bij de Spoedeisende hulp van het Vlietland ziekenhuis. (de waardes die hoog waren laten dat ook zien bij topsporters na zware inspanning werd mij verteld). Hier werd ik ontvangen door een mevrouw die mij gelijk vroeg; pijn op de borst toch meneer? Nee, schouderbladen, met mijn borst is niks!Ik werd direct aan een monitor gelegd en de lopende band werd in werking gezet; foto's hart en longen / echo van hart en aan de medicijnen. 2 nachten in het Vlietland op de hartbewaking gelegen en na een fietstest mocht ik naar huis. (2 / 3 mensen kwamen bij mij langs met de opmerking; hoe is het met de pijn op de borst? Ja die had en heb ik nooit gehad...! Dat bleef maar ronddwarelen bij iedereen.

Dan nu de diagnose:
een hartinfarct is aannemelijk... Dat is voor mij niet genoeg, te vrijblijvend want ik werd wel naar huis gestuurd met medicijnen voor iemand met een hartinfarct.
Op de foto's zagen zij niet veel (dat werd mij verteld) en op de echo konden ze zien dat de knijpkracht iets is afgenomen (werd verder niet echt heel zwaar over doorgegaan) en littekenweefsel hebben ze niet kunnen vinden.

Medicijnen: Ascal / Perindopril / Pantoprazol / Simvastatine / Selokeen Zoc / Brillique

Ik wil toch erg graag jullie mening horen en eventueel advies voor verdere stappen.
Een specialist bij op de tennisclub geeft aan; de medicijnen die jij hebt gekregen worden idd voorgeschreven bij iemand met een infarct maar over het algemeen bij oudere mensen, niet bij iemand van 30+ met die iets wat onzekere diagnose.
Vraag om een angiogram.

Ik hoor graag, heel graag jullie mening en advies. Zoals je kan begrijpen is het voor een onzeker en erg vreemd iets. Van niets naar hartpatiënt omdat je misschien een hartinfarct hebt gehad is voor mij een groot ding. Mede gezien het feit dat ik de cardioloog zelf 1 keer heb gezien, bij binnenkomst op de spoedeisende hulp. De rest is gegaan via de assistent cardioloog die haar laatste dag had in het ziekenhuis en die ik ook maar 2 keer heb gezien. (haar opmerking was ook; het is inderdaad vervelend dat de uitkomst niet helemaal zeker is)

Veel veel dank alvast voor jullie reactie!


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • P T avatar
    Ik kan me voorstellen dat u meer zekerheid wilt hebben. Overigens kan een hartinfarct zich ook presenteren als pijn tussen de schouderbladen, maar meestal gaat het om druk of pijn op de borst, vandaar waarschijnlijk meerdere malen de verwarring.De verhoogde bloedwaardes: betrof dat een verhogng van het zogenaamde troponine? Dat is namelijk een stof die vrijkomt bij het afsterven van hartspiercellen. Meestal komt dat door een hartinfarct (op basis van een afsluiting/vernauwing van een kransslagader), maar er kunnen ook andere oorzaken zijn zoals ontsteking van de hartspier of het hartzakje. Maar blijkens uw verhaal en de hartinfarct-medicatie is van dat laatste waarschijnlijk geen sprake.In veel gevallen wordt bij dergelijke klachten en een verhoogd troponine, vervolgonderzoek verricht middels een angiogram, maar misschien heeft uw cardioloog specifieke redenen om dat in uw geval niet te doen.Zonder de exacte medische gegevens is het eigenlijk onmogelijk om een goed onderbouwd advies te geven, maar ik neem aan dat u nog een vervolgafspraak heeft bij een cardioloog en dan zou ik willen adviseren uw vraag om meer zekerheid duidelijk op tafel te leggen. Succes!

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy