// Zorg algemeen

daling hartslag tijdens inspanning

Ik heb altijd veel gesport en na hartritmestoornissen een pacemaker gehad daarna 2 ablaties en in maart een chirurgische ablatie.Ik probeer nu weer te sporten maar met fietsen gaat bij inspanning hartslag van 123 naar 115 en verder omlaag waarbij ik ook raar in mijn hoofd wordt .
Pacemakermax is 140 hartslag 123 .Rmodus uitgeschakeld omdat hartslag steeds 10 te hoog was ik word hier erg onzekervan en aan mijn cardioloog heb ik niet veel

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


4 REACTIES

 • a a avatar
  Omdat ik elke keer rare fladders op mijn borst voel ben ik doorgestuurd naar de cardioloog. Alle testen in m gehad.de werking van mijn hart is goed maar ik heb last van kamerextrasystole en runnetjes van 4 slagen achter elkaar. Pas weer een 24 uurs holter gehad en hier kwam hetzelfde uit. Ik blijf onzeker ben erg bang om een hartstilstand te krijgen. Op het kastje waren alleen enkele overslagen te zien maar ik weet zeker dat ze soms ook vaker achter elkaar voorkomen. Soms heb ik ook het idee dat mijn hart moeilijk op gang komt. Snachts ook maar een hartslag van 40. Stel dat ik sick sinus heb. Kunnen ze dat zien op een holter en als m'n hart niet krachtig genoeg pompt kunnen ze dat ook zien op een holter?Ik blijf er onzeker over

  0
 • L D avatar
  Vervelend dat u er angstig van wordt, maar ik heb geen enkele verdenking op een risicovol probleem.Maar u zit met deze klacht. Hoewel u al heel veel weet over uw probleem, heb ik toch echt meer technische details over de instellingen van uw pacemaker nodig, en ook ECG-registraties tijdens inspanning om uw vraag te kunnen beantwoorden.

  0
 • F B avatar
  Dank voor je snelle antwoord,ik gebruik sins 2 weken geen medicijnen meer ik heb een pacemaker vanwege sicksinus en deze is afgesteld op 140 upper radeBij de testen gaat alles goed maar hier werd ik een beetje angdtig van hoe dit kan?

  0
 • L D avatar
  De pacemaker heeft een sensor om het hart sneller te laten kloppen bij inspanning. Meeste gebeurt dat door beweging (accelerometer). Bij fietsen beweegt de pacemaker relatief weinig (t.o.v. hard lopen) en zal het hart dus minder laten versnellen. Bij u staat de sensor helemaal uit em zal dus niets bijdragen.Ik vermoed dat u uw pacemaker heeft wegens een AV-block; dan heeft het, als de sinusknoop goed functioneert, ook geen zin om de sensor aan te zetten.De vraag is of uw eigen sinusknoop wel goed functioneert. De sinusknoop kan door bijv medicijnen ook geremd worden. Het kan ook zijn dat de sinusknoop wel goed functioneert, maar dat de pacemaker zo geprogrammeerd is dat er maar maximaal 123/min naar de kamer doorgegeven worden. Dat laatst heet "upper rate gedrag".Er zijn dus meerdere mogelijkheden. Een simpele fietstest met ECG zou al veel kunnen verhelderen. Een ervaren cardioloog en/of pacemaker technicus zouden dit toch wel moeten kunnen analyseren en oplossen.

  0

Je moet Inloggen om te reageren