// Zorg algemeen

dalende hartslag bij sporten

Ik ben iemand van 19 jaar die meestal 2 keer per week gaat sporten (lopen, zwemmen, windsurfen). Begin dit jaar moest ik na 3-4km lopen naar huis komen, omdat ik heel erg misselijk was. Ik moest toen telkens 30-60min gaan zitten om te bekomen. Op een gegeven moment was ik thuis op de crosstrainer aan het oefenen met een hartslagmeter. Mijn rusthartslag lag rond de 75. Deze is vrij constant gebleven tot ik op een gegeven moment weer misselijk werd. Ik zag mijn hartslag ineens dalen naar 60. Ik heb dit tegen de huisarts gezegd en die heeft mij toen BCAA meegegeven. Hiervan moet ik 2 pillen innemen een uur voor ik ga sporten. (Dit heeft ze voorgeschreven zonder verder onderzoek) Sindsdien heb ik geen last meer van misselijkheid. Toch heb ik af en toe een zware druk op mijn linkerborstkas tijdens het sporten.

Ik maak mij toch een beetje zorgen. Mijn ouders willen mij niet laten onderzoeken omdat ze er van uit gaan dat er niets aan de hand is. Toch zijn mijn grootvader en overgrootvader plots doodgevallen op vrij jonge leeftijd en hebben mijn vader en broer beiden een sporthart. Moet ik mij zorgen maken of niet?


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Hartslagmeters zijn soms niet betrouwbaar, dus laat je daar niet te veel door leiden. Echter, je klachten zijn erg vervelend voor je, en ik vind het niet verstandig om iemand van 19 jaar zomaar medicijnen voor te schrijven zonder dat duidelijk is waarvoor. Ik denk dat een inspanningsonderzoek (ECG tijdens hometrainer of loopband) heel veel informatie zal geven.Ik adviseer dus wel wat extra onderzoek,

    0

Je moet Inloggen om te reageren