// Zorg algemeen

dabigatran

hallo

In nov2014 heb ik een open hartoperatie gehad. Bij deze operatie is er een mitralis kunstklep geplaatst. Ook is ablatie en een paar omleidingen gedaan. Dit allemaal tot grote tevredenheid.

Omdat ik een kunstklep heb ben ik aangewezen op de trombosedienst.Op voorschrift van de cardioloog gebruik ik acecoumerol. Zelf prik ik om de 2 weken voor vaststelling van het INR. Hierbij stel ik mijn dossering vast en trombosedienst controleert. Ook naar mijn tevredenheid. Nu kwam pas bij de cardioloog ter sprake om eens misschien aan dabigatran te denken. (gemak,veiligheid en stabiliteit). 

Wat denkt u hiervan?

.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    We weten uit eerder onderzoek dat de nieuwe bloedverdunners, waaronder dabigatran, niet goed werken bij kunstkleppen. Er onstaan dan te veel beroertes.Daarom kunnen mensen met een kunstklep, ongeacht of ze wel of niet boezemfibrilleren daarbij hebben, niet over op de nieuwe middelen en moeten ze bij de thrombosedienst blijven.De argumenten van gemak en stabiliteit gelden dus alleen voor mensen met boezemfibrilleren, en niet voor mensen die een kunstklep hebben.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy