// Zorg algemeen

ct angio zonder contrast

Ct scan angio zonder contrastIvm klachten van pijn op de borst ben ik verwezen naar de cardioloog. Doordat ik een keer allergisch heb gereageerd op jodiumcontrast, is besloten tot een ct zonder contrast. Mijn vraag is nu of dit wel voldoende uitsluitsel kan geven voor het vastellen van vaatvernauwingen?Is mra niet specifieker? Wordt daarvoor ook een jodium bevattend contrast gebruikt?21:31 27/09/2017

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • H P avatar
    Een CT met contrast beeldt de bloedvaten van het hart (de kransslagaders) af, zodat te zien is of er vernauwingen in zitten. Een CT zonder contrast is alleen geschikt om te bepalen hoeveel verkalking is opgetreden in de kransslagaders, maar dit kan voldoende informatie opleveren voor uw arts om een beslissing te nemen. MRA van de kransslagaders (een onderzoek zonder jodiumhoudend contrast) bevindt zich nog steeds in een experimenteel stadium. Mocht u allergisch zijn voor jodiumhoudend contrast en perse een onderzoek met contrast nodig hebben dan is het meestal wel mogelijk om na voorbehandeling met een combinatie van anti-allergiemiddellen (een antihistaminicum en een corticosteroid) het onderzoek tóch uit te voeren.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy