// Zorg algemeen

Cryo Ablatie gedeeltelijk gelukt vrouw 53

Hoi allen,
De ablatie voor mijn partner is achter de rug. Ze is nog vreselijk moe maar dat is normaal.
Echter is het volgens cardioloog Dr Kahn niet helemaal gelukt. Hij heeft een cryo ablatie gebruikt bij de typische AVNRT. Ze konden de hartkloppingen nog steeds opwekken en na overleg is besloten om niet direct over te stappen op verhitting, daar schijn je ‘verder’ mee te kunnen komen, maar de ablatie te stoppen. Het voelde voor mijn partner ook niet goed om van cryo naar verhitting tijdens dezelfde ablatie te gaan. Heeft iemand hier ervaring mee? Tijdens de ablatie kreeg ze ook last van boezemfibrilleren, nog nooit eerder gehad. Khan zei dat als dit aanhield hij haar onder narcose moest brengen om het boezem fibrilleren elektrisch te stoppen. Gelukkig verdween dit vanzelf. Hoe groot is de kans dat zij nu ook boezemfibrilleren kan krijgen naast AVNRT in het dagelijks leven?
Dus nu herstellen en hopen dat er toch iets is verbeterd. Na de eerste bevriezing leek het iets moeilijker om de hartkloppingen op te wekken. Helaas hebben wij na de ablatie nog getracht contact te krijgen met dr Khan om vragen te stellen over wat mijn partner kan verwachten. De heer Khan was helaas onbereikbaar voor onze vragen. Wij hebben dit echt gedaan om de kwaliteit van leven te verbeteren maar nu is het nog steeds onzeker of ze weer terugkomen. Ik hoop dat iemand ons wel wat antwoorden kan geven. Hgr van ons


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • V K avatar
    ,Natuurlijk begrijpen we dat u hier alleen algemeen op kunt reageren. In ieder geval dank voor uw reactie!We gaan uit van het en hopen dat de ingreep niet nogmaals moet plaatsvinden. Het was een intensieve ingreep met wel een heel fijn team in het OLVG!Hgr van ons

    0
  • P V avatar
    Ik kan hier alleen in het algemeen over zeggen, ik weet niet wat alle overwegingen van dr. Kahn zijn geweest.Bij een AVNRT willen we een klein littekentje maken bij één van de bundels die vanuit de boezem naar de AV-knoop loopt. En of we dit littekentje, of wondje, maken door heel diep te vriezen of te verbranden maakt niet veel uit. Voordeel van vriezen (cryo) is dat je iets voorzichter je wond kan maken, nadeel is dat er een iets grotere kans is dat de ritmestoornis terugkomt.Het optreden van boezemfibrilleren, of AF, tijdens een periode van AVNRT is niet ongebruikelijk; maar als de AVNRT succesvol behandeld is zal het AF ook over zijn. Het is nu voor jullie even afwachten of de behandeling afdoende is geweest. Indien de klachten toch nog terugkomen kan het nodig zijn een 2e procedure te doen. Veel sterkte in ieder geval!!

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy