// Zorg algemeen

Coronaire Vasospasmen

Ik heb sinds 3 jaar de diagnose Coronaire Vasospasmen gekregen. Ik neem hiervoor aangepaste medicatie (Progor 180 mg-Calciumblocker). Aangezien ik nog maar 22j ben, maar wel getrouwd, heb ik zoals elke jonge vrouw een kinderwens. De hartkwaal die ik heb is redelijk zeldzaam en ook weet men er niet veel van. De verschillende cardiologen die ik al bezocht heb, kunnen niet vertellen wat mijn opties zijn bij een eventuele zwangerschap. Ik heb reeds een miskraam gehad na een aanval. Sinds 18 juli 2014 word ik opgevolgd door in het UZ Brussel (collega van Dr. Brugada, één van de beste cardiologen van België). Hij sprak van een eventuele definitieve oplossing. Ze zouden de spier rond mijn coronaire, die de spasmen maakt, doorsnijden. Maar om er zeker van te zijn dat het die spier is, moest ik nog 2 onderzoeken ondergaan, CT-Coronaire en een Dobutamine stressechografie. De eerste is al achter de rug en op 4 september volgt de stressecho. Kennen jullie eventueel patiënten die hetzelfde hebben als mij?

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


5 REACTIES

 • W D avatar
  Dr. .Hartelijk dank voor uw antwoord. Nog 3 dagen en dan weet ik hopelijk iets meer en kunnen ze me helpen om mijn hartziekte definitief op te lossen. Ik heb vroeger gerookt (+- 10 sigaretten/dag), maar sinds kort ben ik gestopt. Ik weet dat dit al een stap in de goede richting waarop ik zelf controle had. Ook mijn man is samen met mijn gestopt, wat ook al een grote steun is.

  0
 • L avatar
  Zie ook mijn antwoord op de andere vraag over spasmen. Het is een lastig te behandelen ziektebeeld. In sommige gevallen verdwijnt het overigens op een gegeven moment weer. De medicatie die je nu gebruikt, lijkt me de juiste. Als je in contact wil komen met andere mensen met spasme, dan zou je je vraag ook op het forum kunnen zetten.vrindelijke

  0
 • L avatar
  Graag kom ik weer terug op je vraag.Met de groep zijn we te rade gegaan bij verschillende collega’s. De ervaringen bij de behandeling van spasme zijn verschillend. Er is geen enkel bewijs voor welke operatieve behandeling dan ook. Het wordt me niet helemaal duidelijk of er bij je sprake is van “spasme”, d.w.z., het plotseling dichtknijpen van het vat, of van “bridging”, waarbij een stuk hartspier als het ware de kransslagader dichtdrukt. Voor beide ziektebeelden is weer een andere benadering noodzakelijk. In Nederland zijn verschillende therapieën, o.a. stent in kransslagader, bypasoperatie en doorsnijden van een stuk hartspier, met verschillend resultaat uitgevoerd.Op grond van jouw behandelaar gaat vinden bij de onderzoeken die jenoemt, kan hij het een specifiek op jou gerichte therapie starten. De calciumantagonist, die je al neemt, is een gebruikelijk middel bij jouw ziektebeeld, evenals alles te vermijden wat de vaatwand kan schaden, met name roken.

  0
 • A S avatar
  Mijn naam is en ben 53 jaar altijd kerngezond sport veel leef en eet gezond in het verleden wel gerooktvanaf 8 juli last gekregen van pijn op de borst wat binnen een paar minuten weg trok kreeg het onder het trainen maar ook s'nachts of in rust 23 juli naar de 1ste hulp in Den Haag Haga ziekenhuis en ..... ik zal het kort houden diagnose coronaire spasme uh ? Kransslagader verkrampt en sluit zich af uit ecg blijkt dat het aan de voorkant van m'n hart zit ecg laat bij zo'n aanval volgens de cardioloog een levenbedreigend vt zien inclusief crash car standby dus aan de medicijnen bloedverdunners amlodopine en promocard vaatverwijderaars plus het bekende spuitje onder de tong hielp allemaal goed tot de 3e dag thuis weer een aanval zo'n aanval kan ik goed aan word niet duizelig niet zweten raak ook niet in paniek of zo maar moet het wel serieus nemen is mij op het hart gedrukt dus andere medicijnen adalat ipv amlodupine en een icd die de oorzaak niet weg neemt maar als het hart ermee stopt krijg ik een shock pff dat vond ik wel rigoureus omdat je ook best wat dingen moet laten dus 2e opinie in umc utrecht zelfde verhaal dus nu icd +medicijnen maar blijf een onbevredigend gevoel houden ben nu een week thuis en toch weer een aanvaltje gehad was ik snel bij spuit onder de tong helpt goed icd staat zo afgesteld dat ik alle tijd krijg om te herstellen Zijn er mensen die ook zoiets hebben ? Of een andere behandeling hebben gehad?

  0
 • L avatar
  Je stelt hier een vraag over een inderdaad zeldzaam ziektebeeld waarvan de behandeling voor jou en jouw gezin van zeer groot belang is. Ik zal deze vraag gaan bespreken met collega's en daarna hun ervaringen en adviezen aan jou terug antwoorden.

  0

Je moet Inloggen om te reageren